Bitcoin

Marktkapitalisatie Bitcoin bereikt nieuwe recordhoogte

De grootste cryptocurrency Bitcoin (BTC) heeft wederom een belangrijke mijlpaal bereikt. Het heeft namelijk zijn marktkapitalisatierecord verbroken.


Marktkapitalisatie is hoger dan die van JPMorgan

Nu de Bitcoin voor het eerst sinds 2017 de $19.000 bereikt heeft, heeft het zijn oude record in marktkapitalisatie verbroken. Hiermee heeft BTC nu een marktkapitalisatie van $352.000.000.000 ($352 miljard).

Wanneer je dit vergelijkt met bijvoorbeeld de grote Amerikaanse bank JPMorgan, dan ligt de marktkapitalisatie van Bitcoin nu hoger. JPMorgan heeft namelijk een marktkapitalisatie van $349 miljard, waarmee het nu net onder die van BTC komt te staan.


Klik hier en verdien tot $500 aan bonussen bij exchange Bybit. Voor alle gebruikers die crypto storten. Actie geldt tot en met 10 dec.


Negatieve houding tegenover BTC

De CEO van JPMorgan, Jamie Dimon, staat bekend als iemand die niet positief staat tegenover Bitcoin, of cryptocurrencies over het algemeen. In 2017 noemde hij de grootste crypto nog een fraude en een zwendel.

Naar verluidt is de houding van Dimon tegenover cryptocurrencies niet veranderd. Dit is opvallend, gezien het feit van de enorme waardestijgingen en dat steeds meer traditionele bedrijven ook overgaan op onder andere Bitcoin. Een voorbeeld hiervan is PayPal, die onlangs diverse betalingen in cryptocurrencies mogelijk heeft gemaakt. De CEO is hier wel eerlijk over: “Bitcoin is een beetje anders en het is totaal niet mijn ding.”

Ondanks dit, heeft JPMorgan eerder dit jaar nog laten weten dat voor de lange termijn er wellicht veel potentieel zit in Bitcoin, met een suggestie van waarde verdubbeling, of zelfs nog meer dan dat. Dit blijven echter uiteraard speculaties en is hiermee geen handelsadvies.

 

Bitcoin nieuws

Worden Bitcoin ETF’s via Hongkong toegankelijk voor Chinese beleggers?
Slapend Bitcoin-adres uit Satoshi-tijdperk plotseling geactiveerd na tien jaar rust
Populaire crypto analist ziet ‘fantastische setup’ voor Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC