NFT Nieuws, Polygon Nieuws

Mastercard maakt gebruik van Polygon voor Web3 Artist Accelerator

Mastercard is van plan Polygon te gebruiken om artiesten uit de muziekwereld naar Web3 te leiden, onder meer om hun eigen NFT’s te maken.

De Polygon-blockhain

Mastercard kondigde vrijdag aan dat het de Polygon-blockchain zal gebruiken om zijn Mastercard Artist Accelerator te lanceren. Het programma is ontworpen om muziekartiesten te leren hoe ze hun bekendheid kunnen vergroten door NFT’s te maken. Daarnaast leren ze hoe ze online een groter bestaan kunnen creëren.

Hoewel Mastercard nog niet heeft gezegd wie er zal deelnemen aan de accelerator, zei het bedrijf dat de accelerator later dit jaar zal eindigen met een live gestreamde show van verschillende artiesten.

Mastercard zegt dat het doel is om een wereld te creëren voor muziek. Waarbij de accelerator wordt gebruikt om artiesten over de hele wereld te verbinden in Web3.

De Mastercard Artist Accelerator, die in het voorjaar van 2023 van start gaat, zal vijf opkomende artiesten voorbereiden met de tools, vaardigheden en toegang om hun eigen muzikale wegen in de digitale economie te banen.

– Mastercard

Volgens Mastercard zal de accelerator een NFT in beperkte oplage bevatten, genaamd “The Mastercard Music Pass. Deze ‘Pass’ zal de bezitters ervan toegang geven tot exclusief muziek educatief materiaal, unieke bronnen en andere fysieke en digitale ervaringen.

De muziekwereld en NFT’s

NFT’s zijn op blockchain gebaseerde tokens gekoppeld aan digitale en fysieke inhoud, die een bewijs van eigendom, authenticiteit of lidmaatschap van een groep leveren. NFT’s waren in het verleden ook een lucratief nevenproject voor muzikanten.

In maart 2021 verkocht zanger en songwriter Grimes een collectie beeldende kunst voor meer dan $6 miljoen. Diezelfde maand verdiende EDM-muzikant, 3LAU, $11 miljoen door een album te verkopen als 33 individuele NFT’s. DJ Steve Aoki zei in februari vorig jaar dat hij meer geld verdiende met NFT’s dan met 10 jaar muziek.

Altcoin nieuws

Stellar (XLM) springt in twee dagen met 15 procent omhoog
Arbitrum airdrop ziet 1.500 adressen $3,3 miljoen consolideren in twee portefeuilles
Terra-oprichter Do Kwon in Montenegro gearresteerd
Meer nieuws

Meest gelezen

Reddit-gebruiker organiseert bankrun op 1 april
Bitcoin hashrate gaat door het dak
XRP leeft op naar hoogste punt in vijf maanden