Blockchain,, Trending

Mastercard zet eigen cryptocurrency-team op

Digitale valuta’s als de Bitcoin (BTC) voeren al gedurende een langere periode een steeds grotere druk uit op betaalbedrijven. Hierom zet Mastercard nu zijn eigen cryptocurrency-team op.


Ecosysteem cryptocurrency

Het cryptocurrency-team zal zich voornamelijk gaan bezig houden met het volgen van trends en ontwikkelingen binnen het ecosysteem van cryptocurrency. Hiernaast zal het zich gaan bezig houden met nieuwe producten en oplossingen die er binnen deze sector worden aangeboden.

Hierdoor krijgt Mastercard een erg goed beeld bij de nieuwe ontwikkelingen. Tevens breidt Mastercard zijn activiteiten op deze manier uit; het is hierdoor niet alleen een betaalbedrijf; het gaat op deze manier ook steeds meer richting een technologiebedrijf.


Stap in de goede richting

Voor Mastercard is dit een stap in de goede richting. Zelfs als het bedrijf van plan is om geen eigen cryptocurrency op de markt te zetten, is het wel van belang om deze als maar groeiende markt te leren kennen. Om deze reden moet je mensen binnen je bedrijf hebben die hier veel van weten.


Facebook Libra

Naast het opstellen van zijn eigen cryptocurrency-team, werkt het bedrijf ook samen met Facebook aan het Libra-project. Hiermee zijn zij niet de enige; veel grote andere bedrijven zijn hier ook ingestapt. Hierbij valt te denken aan bedrijven als Uber, PayPal, Coinbase, Lyft en meer.