Blockchain,, Trending

MasterCard zoekt werknemers voor ontwikkeling crypto, wat betekent dit?

MasterCard, de betalingsgigant, is aan het zoeken naar blockchain-professionals. Het lijkt erop dat het bedrijf een eigen cryptocurrency of eigen wallet-producten wil gaan ontwikkelen.


Opzoek naar een heel team

Het bedrijf is opzoek naar een geheel team. Hierom zijn er momenteel veel functies die nog open staan. Zo is MasterCard opzoek naar een senior blockchain-engineer en engineering lead. Ook is het team opzoek naar een directeur voor productontwikkeling en innovatie, een vice-president voor productbeheer en een directeur voor productbeheer voor cryptocurrency en crypto-wallets.

Hiernaast is het bedrijf opzoek naar mensen met expertise in de blockchain-technologie. Hierom zijn ook de functies: directeur van betalingsplatformen en netwerken en senior analist voor strategisch programmabeheer nog open.


Team leiden

Mastercard verwacht dan ook van de directeursfuncties en onderdirecteursfuncties dat deze personen het team zullen gaan leiden. Deze personen zullen volgens Mastercard het idee, de definitie, het ontwerp en de ontwikkeling van innovatieve cryptomuntoplossingen leiden. Ook zijn zij verantwoordelijk voor de octrooiportfolio van Mastercard.

Of Mastercard op dit moment al projecten op het oog heeft is helaas nog niet bekend. Dit is nog even afwachten.