Bitcoin stijgt, Bitcoin groen
Bitcoin

Matrixport voorspelt Bitcoin koers van $125.000 voor einde 2024

De Bitcoin koers schoot op 1 december richting de 39.000 dollar, maar de bulls wisten dat niveau vervolgens niet vast te houden. Daarmee bereikte Bitcoin wel even de hoogste koers sinds mei 2022. Nu gaat Matrixport daar qua bullishness nog even overheen met hun voorspelling van een Bitcoin koers van 125.000 dollar richting het einde van 2024.

Het jaar van de halving is bullish

De analyse van Matrixport begint met een analyse van de koersgeschiedenis van Bitcoin. Volgens Matrixport is het jaar van de halving normaal gesproken een bullish periode voor de Bitcoin koers.

Zo steeg de Bitcoin koers in 2012 met 186 procent, in 2016 met 126 procent en in 2020 zelfs met 300 procent. De neiging van miners om Bitcoin te verzamelen voor de halving, gekoppeld met de stijging van de schaarste, kan volgens Matrixport een stijging van 200 procent veroorzaken voor de Bitcoin koers.

Dat zou vervolgens de koers van 125.000 dollar op moeten leveren.

Verder herhaalt het zijn voorspelling dat we in april 2024 een Bitcoin koers van 63.140 dollar te zien krijgen. Daarnaast voorziet Matrixport ook positieve macro-economische ontwikkelingen voor Bitcoin.

Positieve macro-economische ontwikkelingen

Matrixport geeft aan een daling van de inflatie te verwachten en om die reden ook renteverlagingen van de Amerikaanse centrale bank, om de economische stabiliteit te bewaken.

Deze “gezonde dosis” van monetair beleid, gecombineerd met de geopolitieke stromingen, kunnen weleens de katalysator vormen om de Bitcoin koers in 2024 naar nieuwe hoogten te stuwen.

De koersvoorspelling van Matrixport komt redelijk overeen met die van Standard Chartered, een grote zakenbank, die voorspelde dat de Bitcoin koers richting het einde van 2024 richting de 120.000 dollar kan schieten.

Overigens is niet iedereen binnen de bankenindustrie bullish over Bitcoin. Zo voorspelde Eric Robertson nog dat Bitcoin in 2023 weleens naar de koers van 5.000 dollar kon vallen. Dat voorspelde hij natuurlijk in december 2022, net na het omvallen van FTX.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Hedgefondsmanager: Crypto kan exploderen bij renteverlaging van 0,50%
De Bitcoin-rally lijkt ten einde voordat deze echt van start ging
Bitcoin op weg naar $64K: Wat de renteverlaging van de Federal Reserve kan betekenen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’