Crypto analist
Bitcoin

Matthew Sigel voorspelt snel herstel van de Bitcoin koers

Matthew Sigel is het hoofd van de afdeling digitale assets bij VanEck en als we hem mogen geloven, dan koopt zijn firma momenteel Bitcoin. In een nieuw interview met CNBC deelt Sigel dat er vier grote verkopers in de markt waren, die de Bitcoin koers omlaag drukten.

Vier partijen verkopen Bitcoin

“De Duitse overheid verkocht al zijn Bitcoin, ter waarde van 2 miljard dollar. De Amerikaanse overheid verkoopt de aan Silk Road gekoppelde Bitcoin. En er waren twee grote faillissementen waarvan de crediteuren uitbetaald hebben gekregen (Mt. Gox en Genesis).

Nu al die verkopen achter ons liggen is dit een typisch seizoensgebonden patroon, waarin Bitcoin het één tot drie maanden na de halving moeilijk heeft. De halving vond plaats in april. Daarbij moet de markt wennen mogelijke uitkomsten van de Amerikaanse verkiezingen, die ons wederom vier jaar van roekeloos fiscaal beleid zullen opleveren.

Op basis van de geschiedenis doet Bitcoin het vanaf dit moment goed. Wij zijn dus ook kopers hier. Wij denken dat Bitcoin gaat herstellen”, aldus Matthew Sigel.

VanEck is overigens één van de fondsbeheerders die in januari een Spot Bitcoin ETF lanceerden in de Verenigde Staten. Ze hebben niet alleen een Bitcoin ETF, want sinds kort is er ook een variant voor Ethereum bijgekomen. Daarnaast probeert het momenteel een Solana ETF op de markt te brengen.

Bitcoin kleurt rood

De bemoedigende woorden van Matthew Sigel helpen Bitcoin op dit moment nog niet. De Bitcoin koers staat ook vandaag weer in het rood met een daling van 2,30% over de afgelopen 24 uur. Het lijkt vooral een kwestie van wachten op komende vrijdag.

Op vrijdag is het namelijk de beurt aan Federal Reserve (Amerikaanse centrale bank) voorzitter Jerome Powell om te spreken over de gezondheid van de Amerikaanse economie en het toekomstige rentebeleid van zijn centrale bank.

Hoewel de kans klein is dat hij een precies rentepad voor ons zal uitstippelen, is de verwachting dat hij in ieder geval aangeeft dat de Amerikaanse rente op dit moment te hoog is.

Het wordt interessant om te zien hoe de markt op zijn woorden zal reageren, want in potentie kan hij komende vrijdag voor een hoop volatiliteit zorgen. De markt voor Bitcoin is natuurlijk 24 uur per dag en zeven dagen per week open, waardoor het een behoorlijk heftig weekend kan worden voor de digitale munt.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Grote Duitsen banken gaan Bitcoin en crypto-handel aanbieden
Ook deze Centrale Banken staan klaar om rente te verlagen: Wat zijn de gevolgen voor Bitcoin?
Michaël van de Poppe: “Bitcoin koers kan snel nieuwe all-time high bereiken”
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13