McDonalds Restaurant
Bitcoin

McDonald’s gaat Bitcoin en Tether accepteren in Zwitserse stad

De multinationale fastfoodketen McDonald’s is naar verluidt begonnen met de acceptatie van Bitcoin en Tether als betaalmethode in Lugano. Lugano is een Zwitserland bij de Italiaanse grens met bijna 64.000 inwoners, dat een hotspot voor crypto-adoptie lijkt te worden.

Naast Bitcoin ook Tether-betalingen mogelijk

In een video die op Twitter gedeeld is laat zien dat er eten kan worden besteld op de digitale betaalpaal bij McDonalds en vervolgens betaald kan worden met Bitcoin via een mobiele app. Het Tether-logo (USDT) zou ook te zien zijn naast het Bitcoin-symbool, wat niet verwonderlijk is, aangezien de stad Lugano in maart 2022 aankondigde dat het Bitcoin, Tether en het LVGA-token als wettig betaalmiddel zou accepteren.

In maart van dit jaar tekende de Zwitserse stad nog een memorandum van overeenstemming met Tether Operations Limited, waarmee het zogenaamde ‘Plan B’ gelanceerd werd.

Naar verluidt heeft Tether volgens dit plan 2 fondsen gecreëerd, een investeringspool van 100 miljoen Zwitserse frank voor crypto-startups en een fonds van 3 miljoen Zwitserse frank om de crypto-adoptie voor winkels en bedrijven aan te moedigen.

Ook zal Lugano het mogelijk maken voor lokale inwoners om hun belastingen te betalen met crypto. Het crypto-project zal echter nog uitgebreid worden naar de betaling van parkeerkaarten, openbare diensten en de betaling van collegegeld voor studenten. Het is niet bekend wanneer dit precies uitgebreid zal worden, hier is geen exacte datum voor gegeven.

Bitcoin nieuws

Bitwise CIO: ‘Bitcoin ETFs zullen nog jaren kapitaal naar binnen trekken’
Bitcoin koers onder druk door macro-economische tegenwinden
Waarom crypto-experts voorspellen dat de Bitcoin koers veel verder gaat stijgen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Alarmbellen rinkelen: Signalen waarschuwen voor grote XRP koersval
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen