McDonalds Restaurant
Bitcoin

McDonald’s gaat Bitcoin en Tether accepteren in Zwitserse stad

De multinationale fastfoodketen McDonald’s is naar verluidt begonnen met de acceptatie van Bitcoin en Tether als betaalmethode in Lugano. Lugano is een Zwitserland bij de Italiaanse grens met bijna 64.000 inwoners, dat een hotspot voor crypto-adoptie lijkt te worden.

Naast Bitcoin ook Tether-betalingen mogelijk

In een video die op Twitter gedeeld is laat zien dat er eten kan worden besteld op de digitale betaalpaal bij McDonalds en vervolgens betaald kan worden met Bitcoin via een mobiele app. Het Tether-logo (USDT) zou ook te zien zijn naast het Bitcoin-symbool, wat niet verwonderlijk is, aangezien de stad Lugano in maart 2022 aankondigde dat het Bitcoin, Tether en het LVGA-token als wettig betaalmiddel zou accepteren.

In maart van dit jaar tekende de Zwitserse stad nog een memorandum van overeenstemming met Tether Operations Limited, waarmee het zogenaamde ‘Plan B’ gelanceerd werd.

Naar verluidt heeft Tether volgens dit plan 2 fondsen gecreëerd, een investeringspool van 100 miljoen Zwitserse frank voor crypto-startups en een fonds van 3 miljoen Zwitserse frank om de crypto-adoptie voor winkels en bedrijven aan te moedigen.

Ook zal Lugano het mogelijk maken voor lokale inwoners om hun belastingen te betalen met crypto. Het crypto-project zal echter nog uitgebreid worden naar de betaling van parkeerkaarten, openbare diensten en de betaling van collegegeld voor studenten. Het is niet bekend wanneer dit precies uitgebreid zal worden, hier is geen exacte datum voor gegeven.

Bitcoin nieuws

Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?
Bitcoin Halving is voltooid: Wat betekent dit voor de toekomst?
Expert voorspelt miljardeninstroom voor Hongkongse Bitcoin ETF
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen