Blockchain

Medewerkers Senaat Amerika stuurden blockchain-stemming in memo

Stafmedewerkers van de Amerikaanse Senaat lijken zich te focussen op de blockchain-technologie. Zo werd in de Permanente Subcommissie voor Onderzoek, die momenteel opzoek zijn naar technologieën om de kamer wetgevend te houden, een blockchain-stemming gestuurd in een memo. Hiermee zou naar verluidt de continuïteit van de Senaat beter kunnen worden gewaarborgd.


Rondgestuurde memo

Over enkele dagen staat de terugkeer van de Senaat uit zijn COVID-19-stop gepland. In de voorbereidingen hierin ging een memo rond van 29 pagina’s. Deze memo, die trouwens ging geen voorstel is om de regels van de Senaat te wijzigen, of van de commissie die ze beoordeelt, werd vooraf aan de donderdagronde van de subcommissie over crisis-continuïteitsoplossingen gedeeld.

De blockchain-technologie werd ook in de memo genoemd, aangevuld met een aantal suggesties. De blockchain-technologie zou door de Senaat kunnen worden overwogen als minstens 100 leden hebben gestemd. Stemmen wordt beveiligd door een communicatiesysteem dat end-to-end-encryptie mogelijk maakt. Het systeem is gebaseerd op een militair communicatiesysteem dat wordt gebruikt door de president en het leger om veilig te kunnen communiceren.


Controversieel

Deze relatief nieuwe technologie is mogelijk de meest controversiële technologieën waar in de afgelopen tijd gestemd op kan worden. Gedurende vorig jaar hebben diverse onderzoekers de technologie en websites die er gebruik van maakte uitgebreid onderzocht. Hieruit bleek dat veel op de blockchain-gebaseerde stemplatforms ondanks de blockchain-technologie nog steeds vatbaar waren voor virussen.

Deze angsten lijken echter niet te worden gedeeld met medewerkers van het Amerikaanse Senaat. In een reactie hierop schreven zij:

“Alhoewel door sommigen hun bezorgdheid wordt geuit over het gebruik van onlinesystemen om te stemmen, zijn die zorgen specifieker voor geheime stemmingsverkiezingen dan voor openbare Senaatsstemmen.”

Toch kan een kantaantekening worden gemaakt dat de blockchain geen 100% veilig systeem is, doordat het gevoelig is voor 51%-aanvallen. Of de technologie dan ook daadwerkelijk gebruikt gaat worden door de Senaat is op dit moment nog onbekend.


Blockchain in games

Onlangs werd bekend dat het bedrijf Telos een aantal nieuwe partnerschappen gestart is. Het doel hiervan is om een aantal blockchain-functies toe te voegen aan Unity- en Steam-games. Wil jij hier meer over weten? Check dan even dit artikel!