Cardano prijs stijgt
Nieuws

Meer dan helft van Cardano-holders zit erin voor de lange termijn

Het leger van Cardano-holders is de afgelopen jaren groter en groter geworden. De meerderheid van de tokenhouders van het project bezit de munt nu al meer dan één jaar. Dat laat zien dat steeds meer mensen het project voor de lange termijn steunen en hun munten niet zomaar verkopen.

cardano holders
Tokenstatistieken Cardano. Bron: TradingView

Stabielere markt

Het HODL-gedrag van de tokenhouders van Cardano zorgt ervoor dat de markt stabieler wordt en de prijsfluctuaties steeds minder heftig worden. Hoe meer tokens er op deze manier “uit de markt” zijn, hoe minder er beschikbaar zijn voor de verkoop.

Op de lange termijn moet dat uiteindelijk tot nieuwe koersstijgingen leiden. Al is dat natuurlijk nooit een garantie voor succes. Het kan ook zijn dat de tokenhouders van Cardano voor het verkeerde project hebben gekozen.

De concurrentie op het gebied van smart contract platforms is gigantisch. Wat dat betreft is het nog maar de vraag of Cardano de concurrentiestrijd van bijvoorbeeld een Ethereum kan winnen op de lange termijn. Op dit moment ziet het er wat dat betreft nog niet zo rooskleurig uit voor het project.

Positief momentum

Voor nu lijkt het project echter te profiteren van de stabiele basis van holders die in het project geloven. De munt bevindt zich in een zogenaamd stijgend prijskanaal en op het moment van schrijven tikt de munt binnen op een koers van 0,3862 dollar.

Dat betekent dat Cardano voor het gehele jaar 2023 op een plus van 57,29 procent staat. Ten opzichte van precies één jaar geleden is de score met een daling van 62,30 procent wat minder florisant.

Ook Cardano kon wat dat betreft niet ontsnappen aan de algehele malaise van 2022. Voor nu is het zaak om het positieve momentum van de afgelopen maanden door te zetten voor het project. Als dat lukt, dan kan 2023 zomaar eens een knaller van een jaar worden.

Cardano nieuws

Cardano (ADA) nadert top 10 na koersstijging door toenemende whale-activiteit
Cardano-oprichter Charles Hoskinson ontmoet Argentijnse president Javier Milei om de toekomst van cryptocurrency te bespreken
Cardano lanceert innovatief protocol om Solana’s transactiesnelheid te evenaren
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13