Bitcoin

Mensen willen Bitcoin kopen en niet verkopen, laat data zien

Het aantal zoekopdrachten naar ‘Bitcoin‘ is de afgelopen dertig dagen aanzienlijk gestegen, volgens de Baidu Data Index. Deze interesse komt samen met dat mensen de huidige marktomstandigheden steeds meer zien als een kans om goedkoop Bitcoins te kopen.


Bitcoin-kopers zien hun kansen

Shenliancaijing heeft een (Chinees) rapport uitgebracht waaruit blijkt dat Bitcoin zoekopdrachten de afgelopen dertig dagen met 183% zijn gestegen op Baidu. Zulke enorme belangstelling is niet verrassend, gezien de huidige onrust in de wereldwijde financiële wereld.

De Bitcoin zoekopdrachten nemen ook aanzienlijk toe op Google. De afgelopen drie weken is deze zoekterm in rang gestegen van 29 naar 57. De cryptocurrency ondervond voor het laatst dit niveau van interesse in juni, toen de prijs een jaarlijks hoogtepunt bereikte. 

Net als bij zijn marktwaarde is de belangstelling voor Bitcoin extreem volatiel. De belangstelling stijgt over het algemeen als de prijzen stijgen. Op dit moment denken crypto investeerders na over het kopen van BTC nu de prijs laag is. Op Reddit verschijnt dan ook een bericht die aantoont dat er enorm veel meer interesse is in het kopen van Bitcoin dan het verkopen ervan.


Groei Bitcoin interesse betekent niet meer interesse in altcoins

Hoewel de altcoin- en Bitcoin-markten nauw met elkaar verbonden blijven, is dit misschien niet het geval met belangstelling van de consument voor de munten. Zo zijn zoekopdrachten naar termen als ‘Ethereum’ en ‘Ripple’ de laatste tijd niet toegenomen. 

Hoewel we de afgelopen dagen hebben gezien dat Bitcoin een deel van het verlies van vorige week terugverdiend heeft, is het nog te vroeg om te weten of dit korte herstel zal aanhouden.

Als de interesse om goedkoop Bitcoins te kopen groeit, neemt ook het aantal Bitcoin investeerders dat snel geld nodig heeft om hun rekeningen te betalen toe. Het enorme aantal mensen dat niet kan werken veroorzaakt financiële spanningen die in het moderne tijdperk ongekend zijn. Hierdoor ontstaat de trend dat cryptomunten en andere aandelen geliquideerd worden. Dit zal waarschijnlijk niet snel ophouden nu de coronacrisis aanhoudt. Met andere woorden, mensen moeten weer aan het werk gaan om de markt weer een normaal gevoel te geven. 

Zoekmachine gegevens zijn verre van de enige indicator voor een naderend marktherstel. De ontwikkeling en acceptatie van blockchain blijft doorgaan, evenals de interesse van institutionele beleggers. Het is dus niet verwonderlijk dat mensen met extra geld zich voorbereiden om te profiteren van deze zeer unieke kans.

&nbsp

Bitcoin nieuws

Marathon Digital verhoogt Hashrate-doelstelling voor 2024
Jack Mallers: ‘Bitcoin koers op weg naar $1 miljoen’
Fondsbeheerder: ‘Hoge inflatie gaat Bitcoin naar $200.000 brengen’
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC