BitcoinBetaling
Bitcoin

Mercari introduceert Bitcoin-betalingen op Japanse e-commerceplatform

Mercari, een toonaangevend Japans e-commerceplatform, heeft aangekondigd dat het vanaf juni gebruikers de mogelijkheid zal bieden om producten die op hun vlooienmarkt-app staan vermeld, te kopen met Bitcoin. Dit initiatief, onthuld in een recent Nikkei-rapport, zal worden gefaciliteerd door Melcoin, een crypto-uitwisselingsdochter van Mercari, gevestigd in Tokio.

Kopers krijgen keuze om in Bitcoin te betalen

Artikelen in de app zullen worden geprijsd in Japanse yen, maar kopers krijgen de keuze om met Bitcoin te betalen. Interessant is dat verkopers het equivalent in lokale valuta zullen ontvangen; Mercari zal de Bitcoin-transacties realtime converteren via hun uitwisselingspartner.

Mercari, opgericht in 2013, is een prominente speler in de Japanse e-commercemarkt. Met een indrukwekkend aantal van 22 miljoen maandelijkse gebruikers, is het platform uitgegroeid tot het grootste community-gebaseerde e-commerceplatform van Japan, met een gebruikspercentage van 94%. In het derde kwartaal van 2023 rapporteerde Mercari een winst van 2,8 miljard yen (ongeveer $19,4 miljoen). De introductie van Bitcoin-betalingen zou de adoptie van cryptocurrency in het technologisch geavanceerde land verder kunnen stimuleren.

Proactieve houding ten aanzien van crypto

Mercari heeft in de loop der jaren een proactieve houding aangenomen ten aanzien van cryptocurrencies. Het bedrijf lanceerde onlangs Mercari Bitcoin, een dienst waarmee gebruikers BTC kunnen kopen en verkopen met de opbrengsten van verkopen op het platform. Ook is het loyaliteitsprogramma van de e-commercegigant gericht op crypto, waarbij gebruikers hun punten kunnen omzetten in cryptocurrency.

Japan wordt algemeen erkend als een crypto-vriendelijk land met geavanceerde regelgeving die bedrijven ondersteunt in het aanbieden van hun diensten. Dit heeft bijgedragen aan de rol van e-commerceplatforms als toegangspoorten voor crypto-adoptie in Japan. Naast Mercari is ook Rakuten, een ander groot e-commerceplatform, actief in de crypto-ruimte. Rakuten staat gebruikers toe om loyaliteitspunten om te zetten in cryptocurrency en heeft een eigen platform voor niet-fungibele tokens ontwikkeld.

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?