NFT Nieuws

NFT Nieuws

Meta begint met testen van NFTs op Instagram

Meta, het moederbedrijf van Instagram, heeft op woensdag aangekondigd te beginnen met het testen van NFTs in Instagram Stories.

CEO Mark Zuckerberg geeft aan dat ze uitbreiden om creatievelingen van over de hele wereld een kans te geven om hun werk om Instagram tentoon te stellen. Meta wil dit plan ook uitbreiden naar Facebook zodat kunstenaars op beide platformen geld kunnen verdienen met hun werken.

Concurrentie voor OpenSea

Deze stap van Meta zat al langer in de pijplijn en nu lijkt het op korte termijn realiteit te worden. Als Facebook en Instagram als marktplaats voor NFTs gaan fungeren, dan krijgen bestaande grote spelers als OpenSea er ineens enorme concurrentie bij. Het voordeel voor Meta is dat ze via Instagram en Facebook al een groot netwerk aan gebruikers hebben. Dat is een asset waar de bestaande crypto-aanbieders niet tegenop kunnen.

Het succes van OpenSea en de rest van de markt heeft ongetwijfeld de ogen geopend bij Meta. Instagram is een platform dat draait om visueel entertainment en dat sluit natuurlijk perfect aan bij NFTs. Daarnaast kan de stap naar de NFT-wereld van Meta een enorme boost voor het ecosysteem betekenen. De markt zit nu in een dip, maar als miljarden mensen ineens blootstelling aan NFTs krijgen, dan kan daar snel verandering in komen.

Meta is niet de enige

Meta is met hun Instagram en Facebook zeker niet de enige partij uit de traditionele wereld die zich op NFTs gaat richten. Eerder dit jaar lanceerde ook Twitter de mogelijkheid op NFTs op hun platform tentoon te stellen. Op Twitter kunnen gebruikers hun Ethereum-wallets aan hun profiel koppelen en daarmee geverifieerde NFTs als profielfoto instellen. Het instellen van een dure NFT als profielfoto is vergelijkbaar met het dragen van een duur horloge in de echte wereld.

Naast Meta en Twitter is ook de online-marktplaats eBay bezig met NFTs. Niet lang geleden nam eBay KnownOrigin over, waarmee het ook een grote stap richting de digitale wereld heeft gezet. Ook bestaande DeFi-bedrijven zien wel toekomstmuziek in NFTs. UniSwap heeft bijvoorbeeld NFT-aggregator Genie overgenomen, waarmee zij ook duidelijk maken plannen te hebben met deze tak van de industrie.

NFT nieuws

Eminem en Snoop Dogg veranderen in Bored Apes in nieuwe muziekvideo Eminem en Snoop Dogg veranderen in Bored Apes in nieuwe muziekvideo
Oekraïne verkoopt CryptoPunks NFT-Donatie Oekraïne verkoopt CryptoPunks NFT-Donatie
ApeCoin verliest in slechts 30 dagen tijd 65 procent van zijn waarde ApeCoin verliest in slechts 30 dagen tijd 65 procent van zijn waarde
Meer nieuws

Meest gelezen

Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040 Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040
Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten