Meta Facebook
NFT

Meta begint met testen van NFTs op Instagram

Meta, het moederbedrijf van Instagram, heeft op woensdag aangekondigd te beginnen met het testen van NFTs in Instagram Stories.

CEO Mark Zuckerberg geeft aan dat ze uitbreiden om creatievelingen van over de hele wereld een kans te geven om hun werk om Instagram tentoon te stellen. Meta wil dit plan ook uitbreiden naar Facebook zodat kunstenaars op beide platformen geld kunnen verdienen met hun werken.

Concurrentie voor OpenSea

Deze stap van Meta zat al langer in de pijplijn en nu lijkt het op korte termijn realiteit te worden. Als Facebook en Instagram als marktplaats voor NFTs gaan fungeren, dan krijgen bestaande grote spelers als OpenSea er ineens enorme concurrentie bij. Het voordeel voor Meta is dat ze via Instagram en Facebook al een groot netwerk aan gebruikers hebben. Dat is een asset waar de bestaande crypto-aanbieders niet tegenop kunnen.

Het succes van OpenSea en de rest van de markt heeft ongetwijfeld de ogen geopend bij Meta. Instagram is een platform dat draait om visueel entertainment en dat sluit natuurlijk perfect aan bij NFTs. Daarnaast kan de stap naar de NFT-wereld van Meta een enorme boost voor het ecosysteem betekenen. De markt zit nu in een dip, maar als miljarden mensen ineens blootstelling aan NFTs krijgen, dan kan daar snel verandering in komen.

Meta is niet de enige

Meta is met hun Instagram en Facebook zeker niet de enige partij uit de traditionele wereld die zich op NFTs gaat richten. Eerder dit jaar lanceerde ook Twitter de mogelijkheid op NFTs op hun platform tentoon te stellen. Op Twitter kunnen gebruikers hun Ethereum-wallets aan hun profiel koppelen en daarmee geverifieerde NFTs als profielfoto instellen. Het instellen van een dure NFT als profielfoto is vergelijkbaar met het dragen van een duur horloge in de echte wereld.

https://twitter.com/TwitterBlue/status/1484226494708662273

Naast Meta en Twitter is ook de online-marktplaats eBay bezig met NFTs. Niet lang geleden nam eBay KnownOrigin over, waarmee het ook een grote stap richting de digitale wereld heeft gezet. Ook bestaande DeFi-bedrijven zien wel toekomstmuziek in NFTs. UniSwap heeft bijvoorbeeld NFT-aggregator Genie overgenomen, waarmee zij ook duidelijk maken plannen te hebben met deze tak van de industrie.

NFT nieuws

Herstructurering bij Yuga Labs na moeilijke periode
Magic Eden overtreft marktleider Blur in NFT-handelsvolume
Yuga Labs draagt games over en focusseert zich op kernactiviteiten
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?