Meta Facebook
NFT

Meta introduceert interoperabiliteit voor NFTs op Facebook en Instagram

Meta, het moederbedrijf van onder andere Facebook en Instagram, blijft mogelijkheden uitrollen voor NFTs. De laatste update op dit vlak maakt het mogelijk om via Facebook geverifieerde NFTs ook op Instagram te posten en andersom. Hiervoor was dit nog niet mogelijk.

Focus op interoperabiliteit

Met deze update hoopt Meta het eenvoudiger te maken voor gebruikers om hun NFT-collectie op meerdere platformen tegelijk te delen. Gebruikers hoeven hun wallet nu maar op één van beide platforms te registreren om NFTs op zowel Facebook als Instagram te delen. Op het moment van schrijven ondersteunt Meta NFTs van Ethereum, Polygon en Flow.

NFTs zijn unieke blockchain tokens die het eigenaarschap van een bepaalde asset vertegenwoordigen. Het kan hierbij gaan om een stukje digitale kunst, maar in theorie ook over fysieke objecten als bijvoorbeeld een huis of een paar zeldzame schoenen. Na de introductie van NFTs als profielfoto bij Twitter, wordt Meta in rap tempo het volgende Web2-bedrijf dat NFTs een belangrijk onderdeel van zijn ecosysteem maakt.

Volledig kosteloos NFTs delen

Als gebruikers NFTs delen via Instagram of Facebook, dan worden zowel de artiest als de eigenaar van het object getagt in het bericht. Interessant is dat er geen kosten verbonden zijn aan het op deze manier delen van NFTs. Op zich is dat logisch, gezien er in principe geen blockchain transactie verbonden is met het delen van NFTs via een platform van Meta.

Nu is er dus de mogelijkheid om met een via Facebook verbonden wallet ook te posten op Instagram. Dat is in wezen geen enorme verbetering, maar het bespaart gebruikers wat tijd en het maakt het eenvoudiger om overal aan de slag te gaan. Zeker voor nieuwe gebruikers die het niet gewend zijn om met crypto-wallets te werken.

Meta zelf geeft aan dat “interoperabiliteit” een belangrijk onderdeel van de Metaverse is. Alle belangrijke platformen moeten volgens het bedrijf met elkaar kunnen communiceren om er één geheel van te maken. Als je overal los een registratie moet doen, dan doet dat af aan de totale ervaring.

NFT nieuws

NFT-verkoop bereikt hoogste niveau sinds augustus, ondanks dalende markt
Pos Indonesia lanceert eerste NFT-postzegels: Traditie ontmoet blockchaintechnologie
CryptoPunk NFT ter waarde van $1,5 miljoen verkocht voor slechts $23.000
Meer nieuws

Meest gelezen

Robert Kiyosaki waarschuwt voor gigantische crash: Bitcoin koers kan dalen tot $5000
Van $700 naar $2,4 Miljoen: Crypto handelaar wint jackpot met memecoin
Handelaar verdient $9 miljoen met investering van $3000 in deze crypto
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk