Cryptocurrency-Wallet-scaled-1
Ethereum

MetaMask gaat zich op instellingen richten met nieuw product

MetaMask, bekend van de gelijknamige cryptocurrency-wallet, is nu van plan om zich op institutionele beleggers te gaan richten. Dit is het bedrijf van plan te doen met hun nieuwe Ethereum-wallet. Hiermee richten ze zich op het halen van institutionele beleggers naar de wereld van gedecentraliseerde financiën (DeFi).


Er missen nog functies bij DeFi-protocollen

MetaMask heeft sinds de lancering van zijn cryptocurrency-wallet inmiddels al een grote naam voor zichzelf gemaakt. Het platform van MetaMask kent hierdoor inmiddels al ruim 1 miljoen actieve gebruikers. Dit zijn gebruikers die iedere maand ten minste 1 keer op het MetaMask-platform inloggen. Sinds oktober dit jaar is het ook token swaps als optie toegevoegd, waardoor het bedrijf laat zien nog steeds actief en serieus bezig te zijn met de ontwikkeling van hun product.

Uit resultaten van een recentelijk gehouden onderzoek, blijkt dat professionele handelsondernemingen op dit moment geen gebruik maken van de beschikbare DeFi-protocollen. De voornaamste reden hiervoor bleek de inefficiëntie van deze protocollen. Vaak worden namelijk functies die gebruikt worden door deze professionele handelaren nog niet ondersteund. Hierbij valt te denken aan diensten voor belastingzaken of functies die helpen met het boekhouden in het algemeen.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op de Bybit.


Specifieke functies voor instituten

Deze problemen wil MetaMask dan ook graag oplossen voor institutionele beleggers. Met de nieuwe ETH-wallet richt MetaMask zich namelijk specifiek op bewaarders van cryptocurrencies en handelsondernemingen. Dit door diverse functies aan te bieden die door deze handelsondernemingen gewaardeerd zouden worden.

Hierom biedt de wallet van MetaMask een aantal opties aan, waaronder het lenen, ruilen en investeren in op Ethereum gebouwde applicaties. Hiernaast biedt zijn wallet diverse rapportagefuncties aan voor diverse soorten gebruikers. Op deze manier zouden ook instituten eenvoudig in de DeFi-wereld kunnen stappen, zonder iets te hoeven in te leveren op het gebied van onder andere administratie.


Eerste klant al gevonden

Naar verluidt is de eerste gebruiker van de nieuwe ETH-wallet al bekend geworden. Zo is het bewaarbedrijf voor digitale activa’s, Curv, van plan om de nieuwe wallet in gebruik te gaan nemen. Hierdoor wordt het voor Curv mogelijk om nieuwe, DeFi-producten, aan haar klanten aan te bieden.

Alhoewel MetaMask al meerdere jaren actief is in de crypto-wereld, is de mobiele versie van hun wallet pas eerder dit jaar gelanceerd. Tegelijkertijd heeft het bedrijf diverse upgrades uitgebracht waardoor meer nieuwe functies pas dit jaar beschikbaar geworden zijn. Hierbij valt te denken aan de mogelijkheid om meerdere accounts te selecteren die aan specifieke websites gekoppeld zijn. Dit kan in sommige gevallen enorm veel tijd schelen, voornamelijk voor diegene die meerdere wallets van MetaMask gebruikt, zoals (institutionele) beleggers. Het bedrijf toont hiermee aan serieus met hun product bezig te zijn en hiermee hun producten blijven verbeteren.