Bitcoin

Miami onderzoekt mogelijkheden om Bitcoin-betalingen mogelijk te maken

Francis Suarez, de burgemeester van Miami, heeft laten weten dat zij één van de crypto-leiders worden. Ook heeft hij uitgelegd hoe hij in de stad een regelgevend kader wil creëren rondom cryptocurrencies.


Miami makkelijkste plek in VS om crypto-zaken te doen

Door middel van de nieuwe regelgeving wil Suarez Miami de gemakkelijkste plaats in de Verenigde Staten (VS) om zaken te doen met behulp van cryptocurrencies. Dit willen ze doen door te kijken naar de al bestaande regelgevingsomgevingen in New York, Wisconsin en Wyoming om zo tot een volledig regelgevingsplan te komen. Hierbij worden uiteraard naar verschillende onderdelen gekeken, maar Miami richt zich voornamelijk op betalingen met Bitcoin (BTC). Een van de meest voor de hand liggende optie voor BTC-betalingen in dit geval zouden de belastingen en heffingen kunnen zijn die door iedere inwoner aan de stad betaalt moeten worden. Dit wordt uiteraard ook een mogelijkheid.

Hiernaast heeft de burgemeester van Miami bekend gemaakt dat het niet alleen cryptobetalingen voor hun inwoners mogelijk gaan maken, maar dat het ook een deel van haar investeringen in Bitcoin zal gaan bijhouden. Hiermee verbreed de stad zijn activaportfolio, wat een goed idee blijkt te zijn. De stad is hiermee vroeg; nog niet veel andere steden zijn de crypto-wereld op deze manier al ingestapt. Dit suggereert dat de BTC-acceptatie wederom een stukje gegroeid is.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Creëren banen voor inwoners Miami

Met zo’n open-armen strategie rondom Bitcoin, zou de stad mogelijk stappen kunnen zetten uit hun plan om grote technologiebedrijven naar de stad te trekken. Op deze manier kan een stad ervoor zorgen dat er nieuwe, vaak goedbetaalde, banen worden gecreëerd voor hun inwoners.

Een algemene regelgeving is dan ook enorm belangrijk voor elke vorm van innovatie. Zonder regelgeving kan de markt vergeleken worden met het wilde westen. Door een regelgeving kan dit wilde westen worden omgetoverd naar een markt vol kansen en innovatie.

In een eerder ingediend wetsvoorstel omtrent een crypto-regulatie werd destijds niet als gunstig ervaren. Om deze reden was destijds de commentaarperiode verlengd. Dit is de periode waarin buitenstaanders hun commentaar kunnen geven op een wetsvoorstel, waarna deze vervolgens nog aangepast kan worden. Het is nog niet bekend of dit nu weer zal gebeuren bij het nieuwe plan.

Bitcoin nieuws

Glassnode: ‘Grote financiële instellingen en slim geld bepalen de Bitcoin koers’
Crypto-analist: “Bitcoin nadert kritiek niveau dat behouden moet blijven”
Zoekopdrachten ‘Bitcoin Halving’ op Google bereikt all-time high
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Crypto-analist Ali Martinez voorspelt Enorme Bitcoin liquidatie
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?