Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

Miami overweegt overheidsgeld in Bitcoin te steken

De bestuurscommissie van de stad Miami heeft vandaag een voorstel aangenomen waardoor het de mogelijkheid zal onderzoeken om overheidsgeld in Bitcoin te investeren.


Suarez pleit voor crypto

Het voorstel wordt geleid door Francis Suarez, de burgemeester van Miami. Suarez wil dat de stad het nieuwste van fintech (financial technology) heeft. Het voorstel heeft twee belangrijke doelen. Eén daarvan is om lokale overheidsmedewerkers toe te staan ​​om een ​​deel- of al hun loon in cryptocurrency te ontvangen. De andere is om burgers in staat te stellen onroerendgoedbelasting of stadskosten te betalen met behulp van cryptocurrency.

“Ik denk dat we op het punt staan ​​een grote verschuiving te zien”, zei Suarez tegen de stadscommissie. Hij voegde eraan toe: “Het is een onstuimige, luidruchtige en groeiende industrie, en dit zou het juiste signaal afgeven. “

Suarez leidde dit voorstel voor de acceptatie van Bitcoin de afgelopen weken, nadat hij op 29 december 2020 zei dat hij het idee graag in overweging zou nemen. Onlangs twitterde hij dat Tesla’s investering van $1,5 miljard in Bitcoin zeer nuttig was om zijn zaak te verdedigen.


Strikte regels in Florida

Miami heeft echter één groot potentieel struikelblok als het gaat om investeren in nieuwe activa. Florida heeft strikte regels over waar lokale overheden in mogen investeren, waarbij de veiligheid van de fondsen hoge prioriteit heeft. Dit kan echter een probleem blijken te zijn. Hoewel de prijs van Bitcoin in waarde kan stijgen, kan de beruchte volatiliteit plotselinge neerwaartse schommelingen vertonen, die mogelijk enorme verliezen veroorzaken.

De oorspronkelijke formulering van de voorstellen omvatte onder meer het ondernemen van directe actie, zoals het laten betalen van zijn werknemers in Bitcoin. Dit werd later echter afgezwakt door te stellen dat de commissie de mogelijkheid zal gaan analyseren. 

Suarez probeert Miami te positioneren als een technologie en innovatiehub. Zo heeft hij Saif Ishoof, aangenomen als allereerste CTO van de stad. Zijn doel is om meer technologiebedrijven in Miami te krijgen.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten