Crypto regulatie, Bitcoin regulatie
Regulatie

Michael Saylor: Crypto heeft volwassen toezicht nodig om op te groeien

Als het aan MicroStrategy oprichter Michael Saylor ligt, dan komt er snel duidelijke regelgeving voor de crypto-industrie. Het hoge aantal faillissementen en de stevige koerscrashes van het afgelopen jaar laten volgens Saylor zien dat er “volwassen toezicht” nodig is om te groeien.

Pijnlijk op de korte termijn

In een interview met CNBC van 3 februari zegt Saylor dat de “meltdown” van de industrie in 2022 pijnlijk was maar dat het “noodzakelijk is voor de lange termijn.” Verder voegt hij toe dat er momenteel wat interessante ideeën leven binnen de industrie. Waarbij hij onder andere het Lightning Network als voorbeeld noemt.

Sommigen zijn volgens Saylor echter onverantwoordelijk te werk gegaan, waardoor we onder andere de implosie bij FTX zagen. Dat zijn ontwikkelingen die het vertrouwen in de industrie schaden. Het is echter belangrijk om te zien dat een beursplatform als FTX volkomen los staat van Bitcoin zelf.

Bitcoin trekt zich helemaal niets aan van de buitenwereld en is juist gebouwd om jezelf te beschermen tegen de ondoorzichtige praktijken binnen het traditionele financiële systeem. Wat dat betreft is het jammer dat partijen als FTX de reputatie van Bitcoin bevlekken met hun onverantwoordelijke manier van ondernemen.

Volwassen toezicht nodig

Als het aan Michael Saylor ligt, dan komt er heel snel duidelijke wetgeving vanuit de Verenigde Staten voor de industrie. Volgens Saylor is er bijvoorbeeld toezicht nodig van een partij als de Securities and Exchange Commission (SEC). “Wat de industrie nodig heeft is volwassen toezicht. Het heeft de Goldman Sachs, de Morgan Stanleys en de BlackRocks van deze wereld nodig. Het heeft duidelijke regels nodig vanuit het Congress en de SEC,” aldus Saylor.

Ook reageerde Saylor op de 99-jarige Charlie Munger, de rechterhand van Warren Buffet, die er altijd als de kippen bij is om Bitcoin te bekritiseren. Volgens Munger zou Bitcoin verboden moeten worden, maar daar is Saylor het natuurlijk niet mee eens.

“Munger zou Bitcoin eens goed moeten bestuderen. Als hij 100 uur studie in Bitcoin zou stoppen, dan zou hij er meer bullish over zijn dan ik,” aldus Michael Saylor. De kans dat Munger daar de tijd voor zal nemen lijkt echter klein. In alle jaren is er geen positief woord uit de mond van Munger gekomen over Bitcoin.

Regulatie nieuws

Man in Taiwan beschuldigd van gokken op verkiezingen via crypto-wedplatform Polymarket
Ethereum koers schiet omhoog – SEC laat rechtszaak vallen
Mark Cuban: ‘Gary Gensler kan Joe Biden de verkiezingen kosten’
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt