MicroStrategy Bitcoin
Bitcoin

Michael Saylor is nog steeds overtuigd van Bitcoin

Als je al wat langer meeloopt in de wereld van Bitcoin en crypto, dan weet je ongetwijfeld dat MicroStrategy in augustus van het jaar 2020 het eerste beursgenoteerde bedrijf werd dat Bitcoin kocht voor op de balans. Destijds was Michael Saylor nog de CEO van MicroStrategy en het duurde niet lang voordat hij een grote naam binnen de Bitcoin-gemeenschap werd. Inmiddels zitten er ruim 130.000 Bitcoin in de oorlogspot van MicroStrategy en is Michael Saylor nog steeds overtuigd van die keuze.

Michael Saylor blijft overtuigd

Inmiddels is Michael Saylor geen CEO meer van MicroStrategy, maar werkt hij nog voor het bedrijfs als bestuursvoorzitter. In die rol kan hij zich meer focussen op de Bitcoin-strategie van het bedrijf. Overigens is die strategie niet heel complex, want het lijkt vooral te gaan om kopen en vasthouden. Een kleine 14 uur geleden publiceerde Saylor een grafiek waarin hij de prestaties van Bitcoin laat zien ten opzichte van andere financiële assets sinds MicroStrategy ingestapt is.

Het onderschrift van Michael Saylor zegt eigenlijk alles: “De getallen spreken voor zich.” Bitcoin scoorde vanaf 10 augustus 2020 een rendement van 125 procent, terwijl de S&P 500 en de Nasdaq het met respectievelijk 17 en 6 procent moesten doen.

Goud, obligaties en zilver moesten zelfs dalingen van 5, 17 en 22 procent opschrijven. Dat geeft maar aan hoe goed Bitcoin het de afgelopen jaren deed. Dit zijn cijfers die mensen nog weleens vergeten als ze bijvoorbeeld kijken naar hoeveel Bitcoin ten opzichte van zijn all-time high is verloren.

De wederopstanding van MicroStrategy

MicroStrategy had in 2022 natuurlijk een lastig jaar achter de rug, waarin het gigantische boekhoudkundige verliezen moest nemen op zijn Bitcoin. Inmiddels hebben we een fantastische start van 2023 achter de rug en staat het aandeel van het bedrijf vanaf het begin van het jaar gemeten op een plus van 84,57 procent.

Daarmee presteert het zelfs beter dan Bitcoin, dat vanaf het begin van het jaar een plus van 64 procent mag opschrijven. Waar Bitcoin op 1 januari nog binnenklokte op een koers van 15.500 euro, staat er nu een imposante 25.549,50 euro op de teller.

De bankencrisis in de Verenigde Staten betekent dat mensen het vertrouwen in het traditionele financiële systeem verliezen en op zoek gaan naar alternatieven. Bitcoin is een alternatief en dat zien we duidelijk terug in de gigantische vlucht naar Bitcoin die momenteel bezig is.

Bitcoin nieuws

Finance-gigant Bernstein voorspelt Bitcoin koers van $1 miljoen
Fed-voorzitter: Wij zijn klaar voor renteverlagingen als de inflatie snel daalt
MicroStrategy verhoogt inzet: $786 miljoen extra voor Bitcoin aankoop
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken