Michael saylor, microstrategy
Bitcoin

Michael Saylor komt terug op controversiële Bitcoin-uitspraken

MicroStrategy-oprichter Michael Saylor, het brein achter de beroemde Bitcoin-strategie van zijn bedrijf, lag de afgelopen dagen onder vuur in de cryptowereld. Hij gaf namelijk aan dat grote banken in zijn ogen Bitcoin zouden moeten beheren voor mensen. Dat staat natuurlijk lijnrecht tegenover de idealen waar Satoshi Nakamoto in 2009 mee begon.

Saylor neemt zijn woorden terug

Bitcoin laten beheren door grote banken is zo ongeveer de nachtmerrie van iedere doorgewinterde Bitcoin-veteraan. Zodoende duurde het niet lang voordat grote namen uit de industrie zich uitspraken tegen Michael Saylor.

Onder andere Vitalik Buterin, de man achter Ethereum, noemde de uitspraken van Saylor “compleet gestoord.”

Nu komt Saylor echter terug op zijn uitspraken en geeft hij aan de mogelijkheid om je Bitcoin zelf te beheren te steunen. Mensen die het willen en kunnen moeten volgens Saylor het recht hebben om dat ook daadwerkelijk te doen.

Waarschijnlijk is Saylor niet helemaal goed begrepen. In feite zegt hij dat mensen zelf mogen kiezen wat ze doen met hun Bitcoin. In tegenstelling tot veel vroege Bitcoiners, ziet Michael Saylor de overheid waarschijnlijk niet als de vijand.

Dat is natuurlijk zijn goed recht. Tot nu toe kunnen we ook niet zeggen dat de Amerikaanse overheid echt een gigantische vijand is geweest voor Bitcoin. Kijk bijvoorbeeld naar de goedkeuring van de Bitcoin ETFs.

In welk kamp zit jij?

De meeste mensen zullen hun Bitcoin gewoon aanhouden bij beursplatformen of partijen die het beheer op zich nemen. Daar is niets geks aan, want het is nu eenmaal lastig en in sommige gevallen gevaarlijk om je Bitcoin zelf te beheren.

Voor veel mensen is Bitcoin een financiële assets die interessant is vanwege zijn absolute schaarste. Als je vervolgens ook gelooft dat Bitcoin en de overheid geen vijanden zijn, dan kan je het prima als investering beschouwen. Ook zonder het zelf volledig in eigen beheer te hebben.

We zijn nu immers 15 jaar onderweg en er lijkt allesbehalve sprake van een algeheel verbod op Bitcoin. Sterker nog, de meeste ontwikkelingen wijzen in de tegenovergestelde richting. Bitcoin wordt op allerlei manieren beter bereikbaar voor het grote publiek.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en ontvang een €10 bonus

 
Maak een account aan bij Bitvavo. Stort €10 en krijg een bonus van €10 helemaal gratis. Je betaalt de eerste 7 dagen geen handelskosten over de eerste €10.000 aan transacties. Begin nu!
 

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitcoin nieuws

Tesla behoudt zijn $774 miljoen aan Bitcoin ondanks geruchten over verkoop
Bitcoin koers is met meer dan 1.000% gestegen sinds Elon Musk zijn eerste BTC-tweet
Goudprijs breekt record na record: wat betekent dat voor Bitcoin?
Meer nieuws

Meest gelezen

Robert Kiyosaki onthult: Dit is de beste investering van nu – en het is niet Bitcoin of goud
Robert Kiyosaki waarschuwt voor gigantische crash: Bitcoin koers kan dalen tot $5000
Elon Musk praat voor het eerst over Ripple (XRP)
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk