s
Bitcoin

Michael Saylor voorspelt Bitcoin koers van $13 miljoen in 2045

Momenteel vindt de Bitcoin Conference 2024 plaats in Nashville, met een indrukwekkende lijst aan sprekers. Onder hen is Michael Saylor, de mede-oprichter van ‘s werelds grootste beursgenoteerde Bitcoin (BTC) houder, MicroStrategy. 

Saylor heeft het podium betreden en zijn toekomstverwachtingen voor de Bitcoin koers geschetst. Als misschien wel de grootste Bitcoin bull ter wereld kun je je borst alvast nat maken: hij verwacht namelijk dat Bitcoin in 2045 een marktwaarde van 280 biljoen (!) kan bereiken.

Bitcoin koers x120 volgens Saylor

De driedaagse Bitcoin-conferentie trekt veel aandacht met grote sprekers zoals de onafhankelijke presidentskandiaat Robert F. Kennedy Jr., voormalig Republikeins presidentskandidaat Vivek Ramaswamy en voormalig Amerikaans president Donald Trump als absoluut hoogtepunt.

Ook Saylor is natuurlijk een grote naam, met zijn status als zeer succesvol ondernemer. Binnen de crypto-wereld wordt hij al helemaal op een voetstuk geplaatst en door velen geprezen als een soort ‘Bitcoin-koning’. Hij was de drijvende kracht achter de revolutionaire beslissing van MicroStrategy om een stortvloed aan kapitaal in Bitcoin te investeren.

De uitvoerend voorzitter van MicroStrategy, Michael Saylor, heeft het publiek niet teleurgesteld en verschillende gigantische voorspellingen gedaan over wat de  BTC koers de komende decennia kan bereiken.

In zijn basisscenario voorspelt Saylor dat één Bitcoin in het jaar 2045 voor een fortuin van $13 miljoen over de toonbank zal gaan. Om dit te verwezenlijken is een jaarlijks rendement van 29% vereist. Dit zou Bitcoin tot een marktkapitalisatie van $280 biljoen brengen, waarmee het goed zou zijn voor 7% van de wereldwijde rijkdom.

Alsof deze voorspelling nog niet bullish genoeg was, schetste Saylor ook een nog optimistischer scenario waarin Bitcoin tot een koers van $49 miljoen kan stijgen. Zelfs in het ‘bearish’ scenario voorziet hij een Bitcoin-koers van $3 miljoen.

Met een huidige koers van ongeveer $68.000 heeft Bitcoin een marktkapitalisatie van zo’n $1,35 biljoen. Pak de rekenmachine maar erbij om erachter te komen hoeveel keer de koers nog over de kop kan gaan volgens Saylor’s voorspellingen.

Lange weg te gaan voor BTC

Voorspellingen zoals deze moeten natuurlijk met een korreltje zout genomen worden. Alhoewel Bitcoin de afgelopen jaren al veelvuldig heeft bewezen dat niets onmogelijk is, is er veel nodig voor Bitcoin om tot een koers van miljoenen dollars te stijgen.

Saylor’s MicroStrategy gelooft echter heilig in de onderliggende waarde van Bitcoin, wat onderstreept wordt door hun gigantische bezit van 226.331 Bitcoins, ter waarde van meer dan $15 miljard. Al sinds 2020 koopt de Amerikaanse softwareleverancier agressief Bitcoins voor op de balans, en de strategie lijkt voorlopig geen einde aan te gaan komen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Solana of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?