Bitcoin, ethereum, BTC, ETH
Bitcoin

Michaël van de Poppe is bullish over Bitcoin

De populaire Nederlandse analist Michaël van de Poppe suggereert dat de huidige koersdip van Ethereum te maken kan hebben met de komende halving van Bitcoin. “In 2019 dipte Ethereum naar het diepste punt van de cyclus in september. Acht maanden voor de halving van Bitcoin. In 2023 lijkt Ethereum opnieuw een dieptepunt te noteren acht maanden voor de halving”, aldus Van de Poppe.

In de voetsporen van goud en zilver

Verder denkt Van de Poppe dat Bitcoin weleens de achtervolging kan inzetten op goud en zilver. De edelmetalen doen het hartstikke goed na het instorten van de wereldwijde PMI-scores. Meer specifiek heeft Van de Poppe het dan over de gezondheidsmeters van de wereldwijde industrie en de dienstensector.

Die cijfers zijn deze week heel zwak binnengekomen, wat veel mensen doet twijfelen over de gezondheid van de wereldeconomie. Om die reden is de kans op renteverlagingen van de centrale banken hoger en dat is goed voor de koers van goud en zilver.

Van de Poppe verwacht dat Bitcoin in de voetsporen van goud en zilver kan volgen. “De rentes lijken op hun top te zitten, wat het waarschijnlijk maakt dat Bitcoin grondstoffen zal volgen”, aldus de Nederlandse analist.

“Bitcoin beweegt redelijk synchroon met grondstoffen. Zilver heeft alle verliezen teruggepakt en is op weg naar het niveau van juli. Het is een kwestie van tijd voordat Bitcoin terug rent naar de koers van 30.000 dollar”, aldus Van de Poppe.

Bullish over Bitcoin

Alles bij elkaar lijkt het erop dat Van de Poppe bullish is over Bitcoin. “Als we nog een slinger naar de dieptepunten van 24.000 tot 25.000 dollar maken, dan ben ik een koper voordat de bullrun begint”, aldus een optimistische Van de Poppe.

Op dit moment ziet Bitcoin er niet bullish uit. De Bitcoin koers moet vechten om boven de 26.000 dollar te blijven en het zou zomaar kunnen dat de bulls dit niveau vandaag verliezen aan de bears.

Het sentiment is op dit moment even dramatisch als het over Bitcoin gaat, maar vaak zijn dat juist de momenten waarop de trend weer omdraait en de andere kant opslaat. Daar moeten we ons maar even aan vasthouden momenteel.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?