crypto analist
Bitcoin

Nederlandse crypto analist: ‘Koersdaling Bitcoin is koop-kans voor investeerders’

De Bitcoin koers klapte richting het einde van deze handelsweek met duizenden dollars omlaag van 73.800 dollar naar een dieptepunt van ongeveer 65.500 dollar. Inmiddels is de koers weer wat opgeklommen en volgens de populaire Nederlandse analist Michaël van de Poppe moeten we ons nergens zorgen over maken.

Correcties ziet hij momenteel als kansen en heel normaal op dit moment in de cyclus.

Pre-halving piek bereikt?

Het zou volgens Van de Poppe weleens kunnen dat we de pre-halving piek bereikt hebben voor Bitcoin. “Vanuit een technisch perspectief voor Bitcoin zien we lagere volumes bij de koersstijgingen, gecombineerd met een bearish divergentie. Dit is een valide correctie, die normaal is.

De kans is aanwezig dat de pre-halving piek bereikt is.

Verder benadrukt de Nederlandse analist dat de dips die we momenteel zien volgens hem een kans zijn om in de markt te springen.

“Ik heb het al een paar keer gezegd, maar je moet geen groene candles achterna rennen in de markten. Je moet juist wachten op dagen als vandaag. Dagen waarop je de correcties kunt kopen, want dat is waar jij jouw voorsprong pakt.

Altcoins zijn met 10 tot 15 procent gedaald? Okee, laten we dan wat inkopen”, aldus Van de Poppe. Nu wordt het vooral interessant om te zien of de markt tijdens het weekend kan herstellen. Dat lijkt te gebeuren, maar na een correctie is het zaak om niet te vroeg te juichen als we weer een beetje opklimmen.

‘Wees niet bang voor correcties’

Als laatste deelt Van de Poppe dat investeerders volgens hem niet bang moeten zijn voor correcties.

“Wees niet bang. We staan aan het begin van een bullmarkt. Geniet van de correcties”, aldus de analist. Vaak is dat genieten wel lastig, ook al begrijp je diep van binnen dat het een kans is om wat goedkoper bij te kopen.

Dat neemt niet weg dat het lastig is om je vermogen met 8 procent te zien dalen op één dag. Er zijn natuurlijk leukere dingen om van te genieten in het leven. In het verleden heeft de strategie die Van de Poppe propageert echter de beste resultaten opgeleverd.

Helaas biedt dat geen garanties voor de toekomst, maar van garanties is natuurlijk nooit sprake in de financiële wereld. Wat denk jij? Heeft Van de Poppe gelijk en is dit een momentje geweest om de dip te kopen of wacht jij tot we weer wat hoger staan?

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Bitcoin of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Slechts 30 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Positief crypto nieuws: Fed Beleidsversoepeling kan Bitcoin naar $150.000 Stuwen
Trump omarmt crypto en accepteert Bitcoin en Dogecoin voor campagnedonaties
‘Bitcoin vormt gigantische bullish setup’
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP