Hack,, Trending

Microsoft e-mail accounts gebruikt door hackers om crypto te stelen

Verschillende crypto-gebruikers van e-mailservices van Microsoft, waaronder Outlook en Hotmail, beweren getroffen te zijn door een recente hack. De hackers hebben hier verschillende crypto weten te stelen.


Gebruik van e-mailadres

Onder deze slachtoffers zit ook een Nederlander. Op een forum plaatste de Nederlander dat ook hij getroffen was door de hack. De hackers maakten gebruik van zijn mail om hiermee zijn Kraken wachtwoord aan te passen. Verschillende gebruikers op de populaire sociale website Reddit hebben soortgelijke ervaringen.


Tussen januari en maart

Microsoft is inmiddels in de zaak gedoken. Volgens hen vond de eerste hack plaats tussen januari en maart van dit jaar. De hackers wisten bij consumenten-emailadressen te komen via een Microsoft Support Agent account. Hoe dit precies is gebeurd wil Microsoft nog niet zeggen, het onderzoek hiernaar loopt namelijk nog. De hackers wisten bij de inhoud van de e-mails te komen. Hoe dit precies is gebeurt wordt nog onderzocht. Hierdoor heeft Microsoft nog niet op de zaak gereageerd. Hoeveel cryptocurrency er precies in deze hack is buitgemaakt is onbekend.


Meerdere hacks

Afgelopen week wist een andere hacker voor $54 miljoen aan Ethereum (ETH) te hacken. Dit door misbruik te maken van slecht beveiligde (online) wallets.