MicroStrategy Bitcoin
Bitcoin

MicroStrategy blijft agressief investeren: koopt voor $1,11 miljard aan Bitcoin

MicroStrategy blijft onverstoorbaar doorgaan met zijn Bitcoin-strategie, ongeacht de marktomstandigheden. Onlangs voegde het bedrijf maar liefst 18.300 BTC toe aan zijn portefeuille, zoals blijkt uit een officiële melding bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

De aankopen vonden plaats tussen 6 augustus en 12 september, tegen een gemiddelde prijs van $60.408 per Bitcoin. Dit brengt het totale aankoopbedrag op $1,11 miljard.

Financiering door aandelenverkoop

MicroStrategy kon de Bitcoins kopen door 8.048.449 van zijn eigen aandelen te verkopen. Deze verkoop is onderdeel van het plan dat eerder werd aangekondigd om in totaal $2 miljard op te halen via aandelenuitgifte, met het doel om BTC van te kopen. 

Bitcoin strategie is een enorm succes

Het bedrijf bezit nu een indrukwekkende 244.800 BTC, met een geschatte totale waarde van $14 miljard. Van dit bedrag is $9,45 miljard zelf geïnvesteerd, tegen een gemiddelde aankoopprijs van $38.585 per BTC. MicroStrategy en oprichter Michael Saylor hebben hiermee een aanzienlijke winst geboekt. Het bedrijf rapporteerde een kwartaalrendement van 4,4% en een jaar-op-jaar-rendement van 17,0%, wat hun Bitcoin-strategie tot een groot succes maakt.

Japans bedrijf volgt voorbeeld

Het succes van MicroStrategy heeft ook andere bedrijven geïnspireerd. Het Japanse investeringsbedrijf Metaplanet, vaak aangeduid als de “Aziatische MicroStrategy”, kondigde op 10 september aan 38,4 BTC te hebben gekocht voor 300 miljoen yen, wat neerkomt op ongeveer $2 miljoen.

Metaplanet gebruikt Bitcoin als bescherming tegen de zwakke Japanse yen en de stijgende overheidsschulden. Het bedrijf bezit nu in totaal 398,8 BTC, met een waarde van $26 miljoen, wat hen echter nog steeds een kleinere speler maakt vergeleken met MicroStrategy.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitcoin nieuws

Hedgefondsmanager: Crypto kan exploderen bij renteverlaging van 0,50%
De Bitcoin-rally lijkt ten einde voordat deze echt van start ging
Bitcoin op weg naar $64K: Wat de renteverlaging van de Federal Reserve kan betekenen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten