Bitcoin

MicroStrategy kijkt naar mogelijkheden om nog meer Bitcoin aan te schaffen

MicroStrategy is naar verluidt nog lang niet klaar met de aanschaf van Bitcoin (BTC). Volgens de CEO van het bedrijf, Michael Saylor, moet het bedrijf zelfs op zoek gaan naar creatieve manieren om meer van de top cryptocurrency aan te kunnen schaffen.


Interesse MicroStrategy gegroeid

Het bedrijf bevestigd hiermee dat het verder gaat met het investeren van overtollig geld in Bitcoin. Het bedrijf doet hierbij alles eraan om de investeerders van het bedrijf goed te belonen. De huidige investeringsstrategie van het bedrijf is om de leidende cryptocurrency als primaire activa te verzamelen en tegelijkertijd vooruitgang boeken om meer van de cryptocurrency te krijgen.

Momenteel lijken de vruchten zich echter af te werpen van de grootschalige investering van MicroStrategy, waardoor het bedrijf nu een opinileider binnen de crypto-markt geworden is. Dit zou ervoor gezorgd hebben dat de interesse in MicroStrategy als bedrijf ook gegroeid is.

Het bedrijf ziet het kopen van extra BTC noodzakelijk om het rendement verder te verhogen. Het bedrijf maakt zich hiermee geen echte zorgen over de grote volatiliteit die Bitcoin momenteel meemaakt. Het bedrijf lijkt enorme vertrouwen te hebben in de top cryptocurrency en is zich aan het voorbereiden om zijn positie in de markt nog verder op te schroeven.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Een van de grootste institutionele investeerders

Momenteel is MicroStrategy één van de grootste institutionele investeerders van Bitcoin, met ruim 70.780 Bitcoins in hun bezit. Tegen de huidige marktwaarde van Bitcoin komt dat neer op ongeveer €2 miljard. Een groot deel hiervan is gefinancierd met overtollige contanten van het bedrijf, terwijl juist ook een klein deel via een schuldofferte opgehaald is.

Het bedrijf heeft nog niet duidelijk gemaakt om wat voor een alternatieve mogelijkheden ze precies aan het kijken zijn. Een mogelijkheid zou zijn om zelf BTC-munten te gaan minen door hiervoor de juiste apparatuur aan te schaffen, maar dit is momenteel slechts speculatie.

Het bedrijf voorspelt een grote toekomst voor Bitcoin, waardoor het besloten heeft om voor een lange termijnvisie te gaan. Het zal hierdoor hun overtollige contanten blijven investeren in de top crypto, onduidelijk is nog of ze in de toekomst wellicht ook andere cryptocurrencies gaan aanschaffen. Een optie hiervoor zou bijvoorbeeld Ethereum (ETH) kunnen zijn, waarbij de DeFi-markt enorme stappen gezet heeft in 2020. Of dit echter grootschalig gaat gebeuren is nog even afwachten.

Bitcoin nieuws

Marathon Digital verhoogt Hashrate-doelstelling voor 2024
Jack Mallers: ‘Bitcoin koers op weg naar $1 miljoen’
Fondsbeheerder: ‘Hoge inflatie gaat Bitcoin naar $200.000 brengen’
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC