MicroStrategy Bitcoin
Bitcoin

MicroStrategy koopt $37 miljoen aan Bitcoin en heeft nu 190.000 BTC

Het beursgenoteerde Bitcoin-bedrijf MicroStrategy is erin geslaagd om in januari opnieuw 850 BTC te kopen. Daarmee komen ze op een totale holding van 8,1 miljard dollar en hebben ze 190.000 Bitcoin op voorraad. Over het gehele jaar 2023 wist MicroStrategy 56.650 Bitcoin te kopen tegen een gemiddelde koers van 33.580 dollar.

2024 is cruciaal voor Bitcoin

“2024 is het jaar van de geboorte van Bitcoin als institutionele asset-klasse. Het is de eerste nieuwe asset-klasse van het moderne tijdperk”, aldus Michael Saylor van MicroStrategy.

“De komende 15 jaar zal een periode van gereguleerde en institutionele groei markeren voor Bitcoin. De volgende 15 jaar worden heel anders dan de afgelopen 15 jaar”, aldus een optimistische Saylor.

In december 2020 werd MicroStrategy het eerste beursgenoteerde bedrijf dat Bitcoin begon te komen als hun reserve-asset. Sindsdien is het aandeel van het bedrijf met meer dan 300 procent gegroeid, terwijl tech-aandelen als Microsoft en Google met 95 procent zijn gestegen in diezelfde tijdsperiode.

Zo kun je dus stellen dat MicroStrategy over deze periode een betere investering was dan de meeste tech-giganten.

Bitcoin koers kan 100x over de kop

Michael Saylor is zo optimistisch over de toekomst van Bitcoin, dat hij verwacht dat de digitale munt vanaf zijn huidige koersniveau nog 100x over de kop kan.

Opvallend genoeg maakt Saylor zich wat MicroStrategy betreft geen zorgen over de komst van partijen als BlackRock en Fidelity.

Die maken het voor investeerders natuurlijk heel eenvoudig om in Bitcoin te stappen, terwijl MicroStrategy voorheen één van de weinige aandelen was waarmee je iets vergelijkbaars kon doen.

Saylor maakt zich geen zorgen, omdat MicroStrategy op hele andere manieren extra Bitcoin kan kopen. Bijvoorbeeld door geld te lenen op basis van de waarde van het bedrijf. Dat zijn dingen die de ETFs niet kunnen. Meer risico en in potentie dus ook meer winst.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin beleeft slechtste start van oktober ooit, maar herpakt $61.000
Benjamin Cowen waarschuwt: Stijgende werkloosheid kan Bitcoin in bearmarkt houden in Q4 2024
Bitcoin koers daalt terwijl goud stijgt te midden van spanningen: Israël waarschuwt Iran
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitvavo voegt razend populaire nieuwe cryptomunt toe aan zijn platform
Deze 4 cryptomunten worden nu massaal opgekocht door whales
Bitcoin koers zakt onder $63.000 na opmerkingen van Fed-voorzitter Powell