MicroStrategy Bitcoin
Bitcoin

MicroStrategy koopt opnieuw 14.620 Bitcoin in aanloop naar ETF

Het business-intelligence bedrijf MicroStrategy van voormalig CEO en huidig bestuursvoorzitter Michael Saylor heeft wederom een gigantische investering in Bitcoin gedaan. Ditmaal kocht het 14.620 Bitcoin voor een totaal van 615,7 miljoen dollar tussen 20 november 2023 en 26 december 2023.

Dit kondigde het bedrijf officieel aan met een 8-K document bij de Amerikaanse financiële toezichthouder.

Hoeveel Bitcoin heeft Microstrategy nu?

Met deze aankoop komt de totale hoeveelheid Bitcoin die MicroStrategy bezit op 189.150 stuks. Voor die Bitcoin betaalden ze ongeveer 5,9 miljard dollar, wat neerkomt op een gemiddelde inkoopprijs van 31.168 dollar per Bitcoin.

De laatste 14.620 Bitcoin werden aangekocht voor 42.110 dollar per stuk, inclusief de transcatiekosten en overige kosten.

In november kocht het eerder nog 16.130 Bitcoin voor een gemiddelde prijs van 36.785 dollar. Zo blijft het bedrijf maar doorgaan met het opkopen van Bitcoin.

Meer bijzonder is als het straks 210.000 Bitcoin heeft, dan bezit MicroStrategy namelijk 1 procent van ALLE Bitcoin.

Op weg naar de Spot Bitcoin ETF

Met deze laatste aankoop lijkt MicroStrategy zich voor te bereiden op de Spot Bitcoin ETF, die nu echt heel dichtbij is.

De verwachting is dat deze voor 10 januari 2024 wordt goedgekeurd. Daarna moet de lancering niet lang op zich laten wachten. Er zijn echter mensen die helemaal niet zo bullish zijn over de Spot Bitcoin ETF.

Onder hen bevindt zich ook Trezor Bitcoin analist Josef Tetek, die stelt dat een Spot Bitcoin ETF mensen nog verder weg kan brengen van het daadwerkelijk bezitten van Bitcoin. Hierdoor kunnen er volgens hem “miljoenen ongedekte Bitcoin” ontstaan.

Anderen verwachten weer dat de goedkeuring een “sell-the-news” gebeurtenis zal worden. Uiteindelijk moeten we het echter allemaal nog gaan zien.

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Gaat de Bitcoin koers opnieuw instorten?
Noord-Amerika blijft koploper in de globale crypto markt
Historische instroom voor BlackRock’s Bitcoin ETF: bijna $400 miljoen
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy: Over 5 jaar zou je willen dat je meer Ripple (XRP) had gekocht
Cardano-oprichter is laaiend enthousiast over deze nieuwe cryptomunt
Van $700 naar $2,4 Miljoen: Crypto handelaar wint jackpot met memecoin
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk