microstrategy
Bitcoin

MicroStrategy maakt verlies van $102,6 miljoen, maar blijft Bitcoin kopen

MicroStrategy, de grootste publieke Bitcoin-bezitter ter wereld, rapporteerde een nettoverlies van $102,6 miljoen in het tweede kwartaal van 2024. O

Dit verlies staat echter in schril contrast met dezelfde periode vorig jaar, toen het verlies slechts $26,7 miljoen bedroeg. Deze cijfers komen voort uit het kwartaalrapport dat het Amerikaanse softwarebedrijf op donderdag openbaar maakte.

MicroStrategy maakt verlies

Ondanks de verliezen van het afgelopen kwartaal was er een lichtpuntje te bekennen. Het bedrijf zag namelijk een positieve ontwikkeling in de inkomsten uit abonnementsdiensten, die met 21 procent stegen naar $24,1 miljoen. Hoewel de algemene financiële resultaten tegenvielen, presteren sommige segmenten van het bedrijf dus goed.

MicroStrategy, aangespoord door ‘Bitcoin maxi’ Michael Saylor, blijft ook sterk inzetten op Bitcoin. In juli kocht het bedrijf nog eens 169 BTC voor in totaal $11,4 miljoen. Deze aankoop brengt het totale aantal BTC in bezit van MicroStrategy op 226.500 BTC, met een geschatte waarde van $14,7 miljard. Hiermee is het bedrijf de grootste publieke bezitter van Bitcoin ter wereld.

Bitcoin strategie

Deze Bitcoin-aankopen werden gedaan tegen een gemiddelde prijs van $36.821 per Bitcoin, wat betekent dat de Bitcoin-positie van het bedrijf nu mooi in het groen staat. Sinds het begin van het tweede kwartaal heeft MicroStrategy ruim twaalfduizend BTC aangeschaft voor een totale investering van $805,2 miljoen. CEO Phong Le heeft aangegeven dat het bedrijf zich de komende jaren zal blijven richten op deze Bitcoin-strategie, met als doel een jaarlijks BTC-rendement van 4 tot 8 procent voor de komende drie jaar.

Ondanks de verliezen houdt het aandeel van het bedrijf zich goed staande. Op de beurs sloot het aandeel MicroStrategy (MSTR) donderdag op $1.511. Hoewel het aandeel in de afgelopen vijf handelsdagen met 5 procent daalde, zullen aandeelhouders niet ontevreden zijn. In de afgelopen drie maanden steeg de waarde van MSTR namelijk met meer dan 40 procent.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Waarom het $65.000-niveau cruciaal is voor de Bitcoin koers
Bitcoin wallet komt na 15 jaar tot leven: hallo Satoshi?
Cryptomarkt bloeit op: Bitcoin en Ethereum ETF’s zien grote instromen
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13