Newsbit

microstrategy

MicroStrategy gaat niet $400 maar $500 miljoen ophalen om extra Bitcoin te kopen

microstrategy

MicroStrategy heeft de verkoop van bedrijfsobligaties verhoogd van $400 miljoen naar $500 miljoen. Het beursgenoteerde bedrijf is van plan om de inkomsten te gebruiken om Bitcoin te kopen. Deze Bitcoin komt bovenop de 92.079 Bitcoin die het bedrijf nu al in bezit heeft.


MicroStrategy gaat meer Bitcoin kopen

Volgens een rapport afkomstig van Bloomberg verhoogde MicroStrategy het bedrag na het ontvangen van circa $1,6 miljard aan obligatieorders van institutionele beleggers. Deze beleggers willen graag de schuldpapieren opkopen in ruil voor een rendement van 6,13% aan jaarlijkse rente.

MicroStrategy’s verkoop van schuldbewijzen zal het bedrijf in staat stellen meer Bitcoin te kopen voor eenn relatief lage prijs van $35.000. Vorige maand bereikte Bitcoin nog een recordprijs van $63.501.


Daling aandelenkoers MicroStrategy

De huidige BTC koers ligt nog altijd hoger dan wat MicroStrategy voor zijn Bitcoin heeft uitgegeven. Het bedrijf betaalde namelijk gemiddeld $24.450 per BTC token. De flinke koerscrash heeft er echter wel voor gezorgd dat de waarde van het bedrijf met $284,5 miljoen is afgenomen. Terwijl beleggers blijkbaar geïnteresseerd zijn in de obligaties, is de aandelenkoers van MicroStrategy vandaag met 2% gedaald.

De crypto community ziet de aankopen van het bedrijf als een positief teken. Het betekent namelijk dat het bedrijf nog altijd razend veel vertrouwen heeft in de cryptomunt.

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top