microstrategy
Bitcoin

MicroStrategy wil nog $700 miljoen ophalen om meer Bitcoin te kopen

MicroStrategy kondigt zijn derde schuldaanbod van 2024 aan en is van plan om 700 miljoen dollar op te halen. Van dat bedrag gaat het 500 miljoen dollar gebruiken om bestaande schulden af te lossen en de rest om meer Bitcoin te kopen. Op dit moment bezit MicroStrategy 244.800 Bitcoin.

$500 miljoen aan bestaande schulden aflossen

Met een groot deel van de nieuwe schuld van 700 miljoen dollar wil het dus bestaande schulden afbetalen. Het herfinancieren van schulden is een populaire bezigheid voor bedrijven. Hierbij worden bestaande schulden vervangen door nieuwe schulden. Vaak om te profiteren van meer gunstige rentes of andere kosten.

Dit is ondertussen alweer de derde kapitaalronde van MicroStrategy in 2024. In maart haalde het bedrijf nog ongeveer 700 miljoen dollar aan schulden op, gevolgd door een vergelijkbare uitgave in juni van 500 miljoen dollar aan converteerbare obligaties in 2032.

Volgens MicroStrategy zijn deze kapitaalrondes onderdeel van een strategie om met schulden meer Bitcoin aan te schaffen. Het bedrijf is nu verreweg het grootste beursgenoteerde bedrijf ter wereld dat voor zichzelf Bitcoin koopt.

In totaal bezit het al 244.800 Bitcoin, ter waarde van rond de 14 miljard dollar.

Invloed op de kwartaalcijfers

Die gigantische bak met Bitcoin zijn wel van invloed op de kwartaalcijfers van MicroStrategy. Zo moesten ze voor het tweede kwartaal een netto-verlies van 102,6 miljoen dollar (ongeveer 5 dollar per aandeel) nemen. Dat is een scherpe daling ten opzichten van de positieve score van 22,2 miljoen dollar in hetzelfde kwartaal in 2023.

Het verlies van MicroStrategy was met name het gevolg van de afschrijving van 180,1 miljoen dollar op de BItcoin die het bezit. Dat is wat je dus krijgt als je grote hoeveelheden aan Bitcoin op de balans houdt.

Ondanks zorgen van analisten over de grote exposure aan Bitcoin, is het tot nu toe heel goed geweest voor het aandeel van het bedrijf. Over de afgelopen 12 maanden steeg het aandeel van MicroStrategy met bijna 295%.

In 2024 staat er tot nu toe een stijging van 96% op de borden voor het MicroStrategy van Michael Saylor.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitcoin nieuws

BlackRock: ‘Bitcoin is een unieke diversificator voor portfolio’s’
Bitcoin koers ontploft na renteverlaging, wat verwachten experts nu?
Bitcoin en Ethereum ETF’s kampen met uitstromen, terwijl koersen stijgen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins