MicroStrategy Bitcoin
Bitcoin

MicroStrategy wil opnieuw $600 miljoen ophalen om Bitcoin te kopen

MicroStrategy, de grootste bedrijfsmatige investeerder in Bitcoin, wil nog eens 600 miljoen dollar ophalen om meer Bitcoin te kopen. Het bedrijf bevestigde dit nieuws in een verklaring van 4 maart, waarin het onthulde dat het kapitaal wordt opgehaald in de vorm van converteerbare obligaties.

Zo blijft het bedrijf doorgaan met schulden maken in Amerikaanse dollars, die het vervolgens meteen omzet in keiharde Bitcoin.

Wat zijn converteerbare obligaties?

Converteerbare obligaties zijn schuldpapieren die op een later moment in aandelen omgezet kunnen worden. Het stukje “senior” in de naam van deze instrumenten betekent dat houders van deze obligaties bij een eventueel faillissement voorrang hebben op normale aandeelhouders.

MicroStrategy geeft aan dat het van plan is om het kapitaal te gebruiken om meer Bitcoin te kopen.

Het bedrijf verwacht ook aan de eerste kopers van de obligaties een optie toe te kennen om nog eens 90 miljoen dollar aan obligaties extra te kopen.

De aandelen van MicroStrategy reageerden weer sterk op de koersstijgingen van Bitcoin. Voor de afgelopen handelsdag staat er een plus van 23,59 procent op de borden. Opvallend genoeg zakte het bedrijf in de na-handel met 4,20 procent omlaag.

MicroStrategy in 30 dagen 172% omhoog

Over de afgelopen maand is het aandeel van MicroStrategy nu met 172 procent gestegen. Daarmee presteert het bedrijf op dit moment nog beter van de Bitcoin koers, die op het moment van schrijven heel dicht bij een all-time high in Amerikaanse dollar is.

Dat MicroStrategy goed presteert op dit moment is niet vreemd. Het bedrijf heeft al 193.000 Bitcoin in kas en kan met dit soort lening-constructies mogelijk nog veel meer Bitcoin verzamelen.

Als het op 210.000 stuks komt, dan heeft het voor altijd 1 procent van alle Bitcoin in handen. MicroStrategy kocht zijn Bitcoin voor een gemiddelde koers van 31.550 dollar.

Tegen de huidige koers van ~68.000 dollar kennen de Bitcoin van MicroStrategy een totale waarde van 13,1 miljard dollar. Daarmee staan ze bijna 7 miljard dollar in de plus op hun initiële investering.

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Bitcoin of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Slechts 30 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Grote Duitsen banken gaan Bitcoin en crypto-handel aanbieden
Ook deze Centrale Banken staan klaar om rente te verlagen: Wat zijn de gevolgen voor Bitcoin?
Michaël van de Poppe: “Bitcoin koers kan snel nieuwe all-time high bereiken”
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13