Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

MicroStrategy zal Bitcoin aanprijzen aan 1.400 beursgenoteerde bedrijven

MicroStrategy heeft donderdag een meeting met beursgenoteerde bedrijven om te praten over Bitcoin en zijn voordeel als waardeopslag.


Meer dan 1.400 bedrijven nemen deel

MicroStrategy, een bedrijf ter waarde van $6,37 miljard, heeft donderdag een meeting georganiseerd om met beursgenoteerde bedrijven te leren over Bitcoin. Michael Saylor, CEO van MicroStrategy, zei dat professionals van meer dan 1.400 bedrijven deelnemen aan het evenement.

“Als u geïnteresseerd bent in de juridische overwegingen waarmee bedrijven worden geconfronteerd bij het integreren van Bitcoin in hun bedrijfsstrategie, bent u niet de enige”, schreef Saylor. “Morgen komen professionals van meer dan 1400 bedrijven bij ons voor deze discussie.”

Hij zei ook dat hij nog nooit zoveel CEO’s heeft zien inschrijven om een ​​van de evenementen bij te wonen, en voegde eraan toe: 

“Elk bedrijf kan profiteren van aansluiting op het Bitcoin Monetary Network.”


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Waarom praat MicroStrategy over Bitcoin met beursgenoteerde bedrijven?

Sinds MicroStrategy in de zomer van 2020 Bitcoin begon te accumuleren zien we een duidelijke toename van de institutionele vraag. Bitcoin wordt steeds interessanter als waardeopslag en safe haven naarmate de angst voor inflatie toeneemnt. De vraag naar Bitcoin is duidelijk zichtbaar in de stijgende instroom in Grayscale Bitcoin Trust en de grote uitstroom van Coinbase.

Vermogende beleggers in de VS vertrouwen op Coinbase om Bitcoin te kopen en de BTC die ze kopen te sturen naar self-custody wallets (koude opslag). Daarom, wanneer de uitstroom van Coinbase toeneemt, geeft dit aan dat grote kopers in Amerika BTC kopen. Maandag zei de CEO van CryptoQuant genaamd Ki Young Ju hier het volgende over:

“Enorme uitstroom van Coinbase. 15k BTC op een prijs van $32,4k. Als we kijken naar de TX, ging het naar custody wallets die alleen lopende transacties hebben. Het zijn waarschijnlijk OTC-deals van institutionele beleggers. Ik denk dat dit het sterkste bullish signaal is. “

Bitcoin Coinbase Pro uitstroom. Bron: CryptoQuant.com

De accumulatie van Bitcoin door grote spelers in de VS valt samen met de groeiende institutionele interesse in Bitcoin en de aanstaande meeting tussen MicroStrategy en andere beursgenoteerde bedrijven.

MicroStrategy heeft de afgelopen maanden actief dips gekocht. De laatste aankoop vond plaats op dinsdag, waarbij het bedrijf nog eens $10 miljoen aan Bitcoin kocht. MicroStrategy bezit nu 71.079 BTC, ter waarde van $1,145 miljard. Gemiddeld heeft het bedrijf die BTC gekocht tegen een prijs van $16.109 per BTC. Saylor schrijft:

“MicroStrategy heeft ongeveer 295 bitcoins gekocht voor $10,0 miljoen in contanten, tegen een gemiddelde prijs van ~ $33,808 per #bitcoin. We hebben nu #hodl ~ 71.079 bitcoins voor $1,145 miljard tegen een gemiddelde prijs van ~ $16.109 per bitcoin. “

MSTR versus BTC versus NASDAQ – Bron: Ecoinometrics

Wat gebeurt er nu?

Als de instroom in de Grayscale Bitcoin Trust en de uitstroom uit Coinbase na de bijeenkomst stijgt, kan dit erop wijzen dat sommige bedrijven BTC hebben gekocht. De kans is reëel dat sommige van deze 1.400 bedrijven de voetsporen van MicroStrategy zullen volgen, vooral gezien het effect dat investeren in BTC op het bedrijf had. MSTR is zelfs een van de weinige aandelen die de afgelopen maanden zelfs beter presteerde dan BTC. Momenteel bevindt Bitcoin zich onder het weerstandsniveau van $38.000, wat de laatste weerstand is vóór het bereik van $40.000 – $42.000.

Bitcoin nieuws

Voorzitter van de SEC bestempelt Bitcoin als ‘commodity’ Voorzitter van de SEC bestempelt Bitcoin als ‘commodity’
Bearmarkt van 2022 is de zwaarste in de geschiedenis van de cryptomarkt Bearmarkt van 2022 is de zwaarste in de geschiedenis van de cryptomarkt
Goed nieuws? Het energieverbruik van de Bitcoin blockchain daalt Goed nieuws? Het energieverbruik van de Bitcoin blockchain daalt
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging? Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging?
Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten