Bitcoin

MicroStrategy koopt nog eens $10 miljoen aan Bitcoin

MicroStrategy heeft nog eens 295 Bitcoin gekocht, waarna de holdings van het bedrijf zijn gegroeid tot maar liefst $2,5 miljard.


MicroStrategy koopt weer meer Bitcoin

Volgens een aankondiging vandaag heeft business intelligence-bedrijf MicroStrategy voor nog eens $10 miljoen Bitcoins gekocht. Het bedrijf heeft daarmee 295 BTC gekocht, waardoor het totale bezit op 71.079 BTC-tokens komt. De gemiddelde prijs die het voor deze Bitcoins betaalde, was $16.109.

MicroStrategy heeft nu in totaal $1,145 miljard uitgegeven aan het kopen van Bitcoin, als onderdeel van haar treasury-investeringsbeleid. Het bedrijf bezit nu ongeveer $2,5 miljard aan Bitcoin. Dat betekent dus dat het bedrijf al een flinke winst heeft gemaakt met de aankoop van de digitale valuta.

In augustus kondigde MicroStrategy de aankoop van 21.454 Bitcoin aan, tegen een prijs van $250 miljoen. De aanwinsten van het bedrijf zijn direct in overeenstemming met zijn investeringsstrategie, die Bitcoin beschrijft als een superieure activaklasse. In december voltooide het bedrijf een verhoging van $650 miljoen om meer Bitcoin te kopen, wat het ook deed. Dit was zijn tweede grote aankoop.

Nu lijkt het erop dat het steeds meer, kleinere aankopen doet. Op 22 januari stopte het $10 miljoen in Bitcoin, kocht 314 munten. Vandaag deed het bedrijf weer hetzelfde, zij het tegen een iets hogere koers. Michael Saylor, CEO van MicroStrategy, tweette eerder vandaag: “Mijn formule voor succes is vroeg opstaan, tot laat werken en #bitcoin kopen.” Het lijkt erop dat hij geen grapje maakte.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.

Bitcoin nieuws

Is de Bitcoin bullmarkt voorbij? Analisten geven hun mening
Bitcoin onder druk: Zakt de koers naar $57.000?
Nog twee dagen tot de Bitcoin halving, wat gaat er gebeuren?
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Crypto-analist Ali Martinez voorspelt Enorme Bitcoin liquidatie
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?