microstrategy
Bitcoin

MicroStrategy’s Bitcoin Strategie in 2023: Enorme winsten onthuld

MicroStrategy, een bedrijf gespecialiseerd in bedrijfssoftware en technologiediensten, is bekend om zijn aanzienlijke investeringen in Bitcoin (BTC). Recentelijk breidde het bedrijf zijn bezit verder uit met een investering van $615 miljoen in de digitale valuta. Maartunn, de Nederlandse community manager van het blockchain analyseplatform CryptoQuant, onderzocht de prestaties van MicroStrategy’s Bitcoin bezit in 2023.

In het afgelopen jaar voerde MicroStrategy in totaal acht grote Bitcoin-aankopen uit. Aan het begin van het jaar bezat het bedrijf 132.883 BTC, waaraan het vervolgens nog 56.267 BTC toevoegde, wat het totaal op 189.150 BTC brengt. De aankopen van dit jaar vormen bijna 30% van hun huidige voorraad.

Een winst van $2,2 miljard

De cruciale vraag is of MicroStrategy winst heeft behaald met deze investering. Voor de aankopen van dit jaar had het bedrijf in totaal $3.9 miljard geïnvesteerd in Bitcoin. Nu bedraagt hun totale investering ongeveer $5.9 miljard. De huidige waarde van hun BTC-voorraad bedraagt meer dan $8.1 miljard, wat betekent dat het bedrijf momenteel een winst van ongeveer $2.2 miljard heeft gerealiseerd.

Aan het begin van het jaar leed MicroStrategy’s Bitcoin-investering aanzienlijke verliezen als gevolg van de koersdaling na de FTX-crash, met een nettoverlies van ongeveer $1.8 miljard. Echter, met de huidige winstgevende positie heeft het bedrijf binnen een jaar een indrukwekkende ommekeer van $4 miljard meegemaakt.

Analist voorziet BTC koers van $130.000

Volgens crypto analist CryptoCon zal MicroStrategy nog veel grotere winsten behalen, echter zullen we eerst een correctie zien voordat we nieuwe koershoogtes van de digitale munt bereiken.. De analist voorspelt een aanzienlijke correctie waarbij de prijs mogelijk daalt tot $30.000, een daling van 33% van de recente piek rond de $45.000.

Deze correctie biedt een koopkans voor beleggers. De analist verwacht dat na deze daling een periode van zijwaartse handel zal volgen, waarna de prijs tegen mei 2024 weer zal stijgen. Hij blijft optimistisch over de lange termijn, met een verwachte piek van ongeveer $130.000 in november 2025.

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Michaël van de Poppe: “Bitcoin koers kan snel nieuwe all-time high bereiken”
BlackRock: ‘Bitcoin is een unieke diversificator voor portfolio’s’
Bitcoin koers ontploft na renteverlaging, wat verwachten experts nu?
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins