Bitcoin crash
Bitcoin

Mike Novogratz voorspelt giga-correctie Bitcoin naar $50.000

Bitcoin steeg in 2024 al met ruim 47 procent, maar volgens Galaxy Digital CEO Mike Novogratz moeten we niet te vroeg juichen. Novogratz waarschuwt voor een mogelijk correctie, die ons tot een koers van 50.000 dollar kan brengen. Op dit moment zit Bitcoin in een fase van “prijsontdekking” waarbij de markt op zoek gaat naar het niveau waar de koers momenteel thuishoort. 

Met name het overmatige gebruik van hefboom-handel (investeren met geleend geld) kan volgens Novogratz voor pijn zorgen.

Bitcoin in “prijsontdekkingsfase”

Novogratz beschreef het huidige marktmomentum als een “prijsontdekkingsfase” die werd aangewakkerd door de introductie van Bitcoin ETF’s, die een nieuwe golf van investeerders naar de sector hebben aangetrokken.

Novogratz waarschuwde echter dat de huidige leverage-niveaus van de markt, met name onder millennials en Gen Z-investeerders die “jagen op pieken”, erop wijzen dat een correctie op handen kan zijn.

“Je hebt veel millennials en Gen Z die het ‘YOLOing’ erop nahouden, en ze zullen allemaal wel wat van dat geld krijgen, maar velen zullen ook worden weggevaagd”, legde hij uit.

Hij wees erop dat sommige beleggers van de situatie zouden kunnen profiteren, maar dat velen te maken kunnen krijgen met aanzienlijke verliezen als de markt een neerwaartse trend zou doormaken.

Volatiliteit door leverage: risico en kans

Verder ingaan op de marktdynamiek, wees Novogratz op het verschil in leverage tussen de bull run van 2021 en de huidige situatie. Hij observeerde dat grote institutionele spelers nu minder leverage hebben, terwijl retail traders juist over-geleverd zijn, vooral via offshore crypto-handelsplatformen die substantiële leverage aanbieden. “De grote institutionele spelers hebben momenteel minder leverage… maar retail houdt nog steeds van leverage”, zei hij.

Het is dus vooral het retail-publiek dat momenteel gokt op de Bitcoin koers volgens Novogratz.

Dit scenario creëert volgens Novogratz de mogelijkheid voor “uitwassen”, waarbij de markt een significante terugval kan zien voordat deze zich stabiliseert en zijn opwaartse traject hervat.

De crypto-magnaat waarschuwde voor de volatiliteit die dergelijke leverage aan de markt kan toevoegen, door te stellen: “Je zult deze piek-dalval op korte termijn zien, met een algehele positieve trend naarmate mensen gewoon blijven besluiten om een deel van hun portfolio aan Bitcoin toe te wijzen.”

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Bitcoin of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Slechts 30 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?