Bitcoin

Miljardair adviseert ondernemers te investeren in Bitcoin

De Amerikaanse venture capital investeerder en miljardair Tim Draper waarschuwt ondernemers om zich voor te bereiden op “steeds meer” bankfaillissementen als de overheid doorgaat met “geld bijdrukken en rentetarieven heen en weer slingeren”. Zijn advies: investeer in Bitcoin om jezelf te beschermen tegen de risico’s van het traditionele financiële systeem.

Hoe ondernemers zich kunnen beschermen

Tim Draper, een Amerikaanse venture capital investeerder en ondernemer, raadt ondernemers aan om minstens twee salarisrondes aan geld in Bitcoin of alternatieve cryptocurrency’s te houden, samen met andere diversificatie aanbevelingen, als reactie op de onzekerheid die ontstaat door de ineenstorting van Silicon Valley Bank (SVB).

In een rapport van 25 maart gericht op ondernemers stelde Tim Draper dat Bitcoin een verzekering is tegen een kettingreactie van bankruns op banken en overdreven overheidsinterventie, en voegde eraan toe dat bedrijven “niet langer kunnen vertrouwen” op een enkele bank of regulerend orgaan om hun geld te beheren. Draper suggereert dat ondernemers minstens “6 maanden aan kortlopend geld” aan moeten houden op twee aparte bankrekeningen – één bij een lokale bank en één bij een internationale bank.

Bovendien benadrukte Draper het belang van noodplannen, omdat besturen en management verantwoordelijk zijn voor het halen van salarisdeadlines “zelfs in tijden van crisis”. Hij voegde eraan toe:

“Het is belangrijk om noodplannen op te stellen voor bankfaillissementen die steeds vaker kunnen voorkomen als de overheid doorgaat met het bijdrukken van geld en het heen en weer slingeren van rentetarieven om inflatie veroorzaakt door het bijdrukken van geld tegen te gaan.”

Wie is Tim Draper?

Tim Draper is een Amerikaanse durfkapitalist en ondernemer. Hij is de oprichter van Draper Associates, een durfkapitaalfirma die heeft geïnvesteerd in bedrijven als Skype, Hotmail, Tesla en Baidu. Draper is ook de oprichter van Draper University, een school voor ondernemers gevestigd in Silicon Valley.

Draper staat bekend om zijn vroege investeringen in technologiebedrijven, met name tijdens de dot-com-tijdperk. Hij gelooft sterk in de transformerende kracht van technologie en is een voorstander van cryptocurrencies en blockchain-technologie. 

Draper kocht in 2014 bijvoorbeeld bijna 30.000 bitcoins op een veiling van de U.S. Marshals Service, wat destijds ongeveer 19 miljoen dollar waard was. Deze investering is met de huidige koers van 27.907 dollar een welgetelde 837,21 miljoen dollar waard. Hij heeft ook geïnvesteerd in andere digitale valuta’s en blockchain-gerelateerde start-ups.

Bitcoin nieuws

Duitse overheid verplaatst grote hoeveelheid Bitcoin
LandBridge, een Amerikaans bedrijf gespecialiseerd in de aankoop van land voor olie- en gaswinning, verdient geld aan Bitcoin miners
Volgende week vrijdag cruciaal voor Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen