Bitcoin
Bitcoin

Miljardair Tim Draper blijft bij zijn voorspelling: “Bitcoin gaat naar $250.000”

De beroemde venture capitalist Tim Draper blijft, ondanks de ellende die momenteel door de markt raast, optimistisch over de toekomst van Bitcoin. In gesprek met Bloomberg herhaalde hij nog maar eens zijn voorspelling van een Bitcoin koers van 250.000 dollar. “Het zal nog wel even duren voordat je voedsel, kleding en onderdak kunt betalen met Bitcoin”, aldus de gevierde investeerder.

Waarom is Tim Draper optimistisch?

Als de interviewer van Bloomberg hem vraagt naar de oorsprong van zijn optimisme, dan begint Tim Draper over het aspect van decentralisatie. “Wij zijn altijd enthousiast geweest over Bitcoin vanwege decentralisatie. Het omvallen van FTX laat zien dat juist het centraliseren van macht voor  risico zorgt”, aldus Tim Draper. In het kader van centralisatie noemt hij ook Vladimir Poetin en Xi Jinping als voorbeelden van slechte uitkomsten als gevolg van machtscentralisatie.

Verder geeft Tim Draper aan dat het omvallen van FTX voor hem een voorspelbare gang van zaken was. “Wij hebben FTX meerdere malen afgewezen als investering”, zo onthult de fondsbeheerder.

Uiteindelijk gaat het allemaal om vertrouwen en volgens Tim Draper is het tijd dat het vertrouwen in gecentraliseerde valuta moet verdwijnen. “Je kunt gecentraliseerde systemen niet vertrouwen en decentrale systemen werken gewoon”, aldus Tim Draper die daarmee op de ultieme kracht van Bitcoin wijst. Als jij jouw Bitcoin in eigen beheer hebt, dan kan niemand daar in theorie aankomen.

Bitcoin koers van 250.000 dollar

Later in het gesprek vraagt de interviewer van Bloomberg de miljardair naar zijn voorspelling over een Bitcoin koers van 250.000 dollar. “De reden dat Bitcoin naar 250.000 dollar en mogelijk zelfs verdergaat, is […] dat vrouwen uiteindelijk Bitcoin zullen vinden. Eerder was de man-vrouwverhouding 1 op 14 en nu is het 1 op 6”, aldus Tim Draper. De reden waarom hij dit denkt is omdat vrouwen volgens hem verantwoordelijk zijn voor 80 procent van de consumptie op aarde.

Het is een opvallende theorie, maar hij zou een punt kunnen hebben. Uiteindelijk moeten we het allemaal maar zien. Betalen met Bitcoin is op dit moment nog niet eenvoudig en de volatiliteit maakt het voor veel bedrijven niet aantrekkelijk om het als betaalmiddel te accepteren. Wat dat betreft functioneert Bitcoin nog vooral als spaarmiddel.

Altcoin nieuws

Topanalist: ‘Deze Solana-memecoin ziet er bullish uit’
Ore-maker komt met idee voor beloningen om de congestie in Solana aan te pakken
3 cryptomunten om goedkoop te kopen tijdens de marktdip
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Crypto-analist Ali Martinez voorspelt Enorme Bitcoin liquidatie
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?