Bitcoin crash, Bitcoin daalt
Bitcoin

Miljardair waarschuwt: Mega correctie dreigt voor Bitcoin

De oprichter en CEO van Galaxy Digital, dan gaat het natuurlijk over Mike Novogratz, voorspelt dat Bitcoin een gigantische correctie kan ondergaan. Het eerste deel van die correctie lijkt nu wel begonnen. Uiteindelijk verwacht hij dat de absolute bodem rond de koers van 50.000 dollar kan liggen voor Bitcoin.

Gezien het feit dat Bitcoin in november 2022 nog op 15.500 dollar handelde is dat nog niet eens zo heel dramatisch.

Spot Bitcoin ETFs zijn cruciaal voor Bitcoin koers

Zolang de Spot Bitcoin ETFs iedere dag voor netto-instromen blijven zorgen, ziet hij echter niet in hoe de Bitcoin koers aan een zware correctie kan beginnen.

Gisteren was echter zo’n dag. De Spot Bitcoin ETFs haalden meer dan 100 miljoen dollar aan kapitaal binnen, maar Bitcoin daalde met ongeveer 7 procent.

“Zolang de ETF-stromen positief zijn, blijft de koers klimmen. Zodra we negatieve stromen krijgen, dan ga je de eerste echte correctie zien. Dat is waar iedere handelaar momenteel op let”, zo voorspelt Novogratz.

Wat dat betreft kan de Amerikaanse beursdag van vrijdag 15 maart weleens cruciaal worden. Gaat Bitcoin met een positieve of negatieve ETF-dag het weekend in? Als we vandaag een grote uitstroom zien, kan dat in het weekend dan een paniek veroorzaken die de Bitcoin koers richting de 50.000 dollar brengt?

Het ziet er gevaarlijk uit

Alles bij elkaar spreekt Novogratz van een gevaarlijke situatie. De hebzucht in de markt is enorm en handelaren betalen enorme premiums om met geleend geld op koersstijgingen van Bitcoin te gokken.

Meestal is dat het ideale recept voor correcties. “In tijden als deze moet je altijd klaar zijn voor een correctie. Ik denk niet dat we onder het niveau van 50.000 tot 55.000 dollar zakken. Dat is volgens mij de vloerprijs voor Bitcoin, tenzij er iets dramatisch gebeurt”, zo spreekt de miljardair bij CNBC.

Op het moment van schrijven klokt de Bitcoin koers binnen op 68.445 dollar en daarmee handelen we net onder de oude all-time high van 69.000 dollar uit november 2021.

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Bitcoin of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Slechts 30 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?