Bitcoin prijs stijgt, Bitcoin bullrun
Bitcoin

Miljardair is om deze reden extreem bullish over Bitcoin

Galaxy Digital CEO en miljardair Mike Novogratz is om één specifieke reden extreem bullish over Bitcoin. In een nieuw interview met CNBC spreekt de CEO van Galaxy over de grote vermogensverhuizing van de boomers naar de jongere generaties.

Grote vermogensverhuiziing is bullish voor Bitcoin

Met de grote vermogensverhuizing doelt hij uiteraard op het overgaan van het kapitaal in de wereld van de oudjes naar de jonkies.

De jongere generatie heeft uiteraard meer met Bitcoin dan de oudere generatie. Waar de oudjes altijd geleerd hebben om hun vermogens te beschermen met goud en traditionele investeringen, zijn assets als Bitcoin juist populairder bij de jongeren.

Jonge mensen zijn immers opgegroeid met digitale schaarste, bijvoorbeeld door het spelen van computergames die vaak ook een complete eigen economie hebben, waarin digitale assets ook een waarde met zich meedragen.

Als het grote geld straks in handen komt van die groep, dan kan dat Bitcoin alleen maar bevoordelen, zo is het oordeel van Mike Novogratz.

Jongeren houden van Bitcoin, niet van goud

“Jongeren houden van crypto. Ze houden van Bitcoin. Ze houden niet van goud. […] Oudere mensen kunnen niet geloven in Dogecoin. Wat een verspilling van tijd, zeggen ze daarover. Praat maar eens met een 25-jarige en je zult het verschil merken”, aldus Novogratz.

Om die reden verwacht hij dat het komende decennium weleens heel bullish kan worden voor Bitcoin en crypto. Met de vermogensverhuizing zal er ongeveer 90 biljoen dollar aan kapitaal verplaatsen van de oudjes naar de jongeren.

In het jaar 2030 is de verwachting dat millennials ongeveer 5x zoveel vermogen bezitten als ze vandaag hebben. Dat kan een behoorlijke boost opleveren voor de Bitcoin koers.

Wat denken jullie? Gaat dit een grote rol spelen de komende 20 jaar?

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Duitse Bitcoin verkoop doet de Bitcoin koers dalen
Duitse recherche verkoopt meer dan $195 miljoen aan inbeslaggenomen Bitcoin
Trump ontvangt miljoenen in Bitcoin van bekende crypto tweeling
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen