Amerika, Capitool
Regulatie

Miljardair maakt zich niet druk om lagere kredietstatus Amerika

Het was afgelopen week groot nieuws; de verlaagde kredietbeoordeling van de Verenigde Staten door Fitch, maar volgens miljardair en investeerder Chamath Palihapitiya betekent het weinig. Amerika ging afgelopen week van “AAA” (de hoogste status) naar “AA+” en de vooruitzichten zijn verder stabiel.

Volgens Palihapitiya kunnen we hier niets mee, omdat Amerika nog steeds de meest dominante economie ter wereld is.

Amerika blijft dominante economie

Het klinkt volgens Palihapitiya allemaal heel bombastisch, de verlaagde kredietbeoordeling van Amerika, maar in werkelijkheid stelt het volgens hem niet voor.

“We zijn de belangrijkste economische kracht ter wereld. Dat zullen we blijven en alles wat ik zie is dat ieder land het op monetair gebied zwaarder heeft dan Amerika”, aldus de miljardair.

Centrale banken over de hele wereld zullen volgens Palihapitiya grote moeite hebben om een vervanger te vinden voor de Amerikaanse dollar.

“Wat doe je als je een centrale overheid bent waarvoor het verplicht is om vreemde valuta aan te houden? Kies je dan plotseling voor de euro? Of voor de yuan die praktisch een verlengde van de Amerikaanse dollar is…?”, zo stelt Palihapitiya enkele retorische vragen.

Wat betekent dit voor Bitcoin?

Voor Bitcoin betekent dit praktisch niets. Als deze ontwikkelingen op de huidige voet doorgaan en de kredietstatus van Amerika door meer partijen naar beneden wordt gebracht, dan zou dat eventueel de rentes verder kunnen laten oplopen.

Bepaalde fondsen mogen ook alleen investeren vanaf een zekere kredietstatus; al ligt die grens in de meeste gevallen bij “AA+” waar Amerika nog steeds inzit voor Fitch en voor de rest nog op “AAA”.

In die zin zal de honger naar Amerikaanse staatsobligaties niet veranderen. Wat dat betreft zal dit niet de vlucht uit de Amerikaanse dollar veroorzaken die Bitcoin naar een nieuwe all-time high zal meetrekken.

Al is het wel tekenend voor de huidige financiële staat van Amerika dat ze een verlaagde kredietbeoordeling krijgen.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Regulatie nieuws

Rechter geeft groen licht: Coinbase aangeklaagd voor misleiding aandeelhouders
Ripple vraagt uitstel boete: Kans op beroep flink toegenomen
Telegram-oprichter Pavel Durov doorbreekt stilte na arrestatie
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?