Bitcoin prijs stijgt, Bitcoin bullrun
Bitcoin

Miljardair Palihapitiya verwacht Bitcoin koersexplosie na capitulatie van de Federal Reserve

De miljardair en investeerder Chamath Palihapitiya verwacht meer koersexplosies na wat hij een “capitulatie” noemt van de Amerikaanse Federal Reserve. In een nieuwe editie van de All-In Podcast, zegt Palihapitiya dat de uitspraken van Fed-voorzitter Jerome Powell na de renteverhoging van woensdag een mogelijk einde van de renteverhogingen markeren.

Optimisme bij Palihapitiya

In de podcast verwijst Palihapitiya naar de veranderde stemming bij de Federal Reserve. “In december was Powell nog extreem hawkish en zei hij dat de rente hoger zou eindigen dan de markt verwacht en daar ook langer zou blijven dan iedereen hoopt. Hij was heel duidelijk en daar reageerden de markten op,” aldus Palihapitiya, die daarmee verwijst naar de dalingen van de laatste maanden van 2022.

“Nu zijn we 35 of 40 dagen verder en zegt Powell dat we nog twee renteverhogingen van 25 basispunten voor de kiezen krijgen en probeert hij een zachte landing te forceren. […] De realiteit is dat hij capituleerde tijdens de laatste persconferent. De markt reageerde daar in essentie op door met stijgingen te laten zien dat we aan het einde van de cyclus staan,” zo gaat de miljardair verder in de podcast.

De bodem ligt achter ons

Als het aan Palihapitiya ligt zagen we in november de bodem voor Bitcoin met de koers van 15.500 dollar. “We hebben het hier eerder over gehad, maar de markt weet vaak zes tot negen maanden voordat het duidelijk is dat we er zijn een bodem te vinden. Op de korte termijn zijn we wat dat betreft los,” aldus een duidelijke Palihapitiya.

Volgens de investeerders is het goed mogelijk dat de markten vanaf nu laten zien wat we eind 2018 tot begin 2019 meemaakten qua prijsactie. Dit was een periode waarin Bitcoin en de cryptomarkt in zijn algemeenheid een sterke periode doormaakten.

“Richting het einde van 2018, in de maanden oktober, november, december, vielen de markten en dat was onderdeel van de dreiging met renteverhogingen van Jerome Powell. […] Kort daarna kregen we het nieuws dat China mogelijk een periode van malaise te wachten stond en Powell capituleerde. […] Ik denk dat we daar, in ieder geval gedeeltelijk, een herhaling van krijgen. In ieder geval de komende 30 dagen,” aldus Palihapitiya.

Bitcoin nieuws

Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen
Bitcoin Runes verzamelen meer dan 2.500 BTC aan transactiekosten in 2 maanden
Dit is waarom deze week cruciaal wordt voor de Bitcoin koers
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken