bitcoin gold goud
Bitcoin

Miljardair Paul Tudor Jones: ‘Bitcoin en goud zijn aantrekkelijke investeringen’

De miljardair en investeringslegende Paul Tudor Jones ziet het op dit moment zitten in Bitcoin en goud, terwijl de geopolitieke conflicten en de kans op een recessie toenemen. In een nieuw CNBC-interview zegt Paul Tudor Jones dat hij de voorkeur geeft aan Bitcoin en goud, omdat hij dus een lastige tijd verwacht voor de economie; wat niet goed kan zijn voor aandelen.

‘Er komt een recessie aan’

Paul Tudor Jones verwacht dat er een redelijk grote kans op een recessie is. “We krijgen eerder wel dan geen recessie en er zijn een paar acties die je dan kunt ondernemen. […] De aandelenmarkten dalen voordat een recessie begint vaak met ongeveer 12 procent. Dat gaat op een zeker moment waarschijnlijk wel gebeuren”, aldus Paul Tudor Jones.

Verder zitten volgens de investeringslegende veel teveel mensen short op goud, wat betekent dat ze speculeren op koersdalingen voor het edelmetaal.

“Er is waarschijnlijk 40 miljard dollar aan kapitaal dat richting goud moet stromen op een zeker moment tussen nu en het daadwerkelijke beginnen van die recessie. Dus ja, op dit punt ben ik een fan van zowel goud als Bitcoin”, zo gaat Paul Tudor Jones verder.

Waarom krijgen we een recessie?

We krijgen volgens Paul Tudor Jones en zijn Tudor Investment Corporation een recessie in het eerste kwartaal van 2024 vanwege het strenge monetair beleid van de Amerikaanse centrale bank en de stijgende rentes op Amerikaanse staatsobligaties.

Je kunt nu rentes van rond de 5 procent verdienen op Amerikaanse staatsobligaties. De inflatie ligt momenteel onder die 5 procent, waardoor het op dit moment extra aantrekkelijk is om voor de relatief veilige staatsobligaties te kiezen.

Zeker omdat veel mensen een recessie verwachten en dat zou betekenen dat er een kans bestaat dat aandelen zullen dalen. Om die reden is het te begrijpen dat investeerders liever voor de veilige 5 procent kiezen, in plaats van risico te nemen met aandelen die mogelijk zullen dalen als er een recessie uitbreekt.

Voor Paul Tudor Jones is dat ook een reden om richting Bitcoin en goud uit te wijken.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Bitcoin overstijgt $39.000, bereikt hoogste punt sinds April 2022
3 factoren die een stijging van de Bitcoin koers naar $40.000 kunnen veroorzaken
Bitcoin miningpool wil $3 miljoen aan transactiekosten teruggeven aan rechtmatige eigenaar
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist voorspelt: XRP klaar voor explosieve groei van 61.000% in aankomende Bullrun
Analist voorspelt gigantische koersexplosie voor deze crypto
Deze 3 crypto’s kunnen in December flink gaan dalen