Bitcoin

Miljardair voorspelt Bitcoin koers van $250.000 in 2024

De miljardair en investeringslegende Tim Draper voorspelt een Bitcoin koers van 250.000 dollar voor 2024 en verwacht dat de eerste cryptomunt ooit blijft domineren. Volgens Draper zijn projecten als Ethereum, Solana en Tezos leuke probeersels, maar zal uiteindelijk alles wat interessant is richting Bitcoin verplaatsen.

Ethereum is een speeltuin voor Bitcoin

Tim Draper noemt Ethereum in gesprek met Coin Bureau zelfs een soort speeltuin voor Bitcoin. Om zijn voorspelling dat Bitcoin uiteindelijk alle activiteit naar zich toe zal trekken te onderbouwen, verwijst de miljardair naar Microsoft en de ontwikkeling van programma’s als Word en Excel.

“Wat er gebeurde met Microsoft was dat het een platform bouwde en mensen daar allerlei dingen lieten doen, om vervolgens de dingen te kiezen die er echt toe deden. Hetzelfde zie ik gebeuren met Bitcoin als platform”, aldus Draper.

“Natuurlijk zien we veel experimenten met Ethereum, Solana en Tezos en wat nog meer, maar we zien nu alles naar Bitcoin verplaatsen. Okay, dus NFTs zijn een dingetje, dan bouwen we Ordinals op Bitcoin. Hetzelfde geldt voor DeFi en smart contracts”, zo gaat de miljardair verder.

Zodoende moet dus alle activiteit binnen de industrie die ook maar een beetje interessant is uiteindelijk naar Bitcoin verplaatsen, zo is zijn voorspelling.

Bitcoin koers van 250.000 dollar in 2024

Vervolgens gaat het over de koers en dan wordt Tim Draper echt optimistisch. Momenteel klokt de Bitcoin koers binnen op ~43.000 dollar, maar volgens de miljardair gaan we in 2024 nog naar het niveau van 250.000 dollar.

Zodra Bitcoin dat niveau bereikt gaan we volgens hem nog verder stijgen.

Hiermee lijkt hij zich te baseren op de Spot Bitcoin ETF, die in Amerika op het punt van lanceren lijkt te staan, en natuurlijk de volgende Bitcoin halving. De halving staat voor april 2024 op het programma en betekent dat de beloning voor miners voor het produceren van een nieuwe blok halveert.

Een stijging naar het target van Tim Draper zou vanaf hier een procentuele stijging van ongeveer 470 procent opleveren…

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Satoshi Nakamoto ontmaskerd? HBO-documentaire beweert ‘Bitcoin-mysterie’ te onthullen
Kansen in de dip? Bitcoin koers op weg naar $90.000 volgens Raoul Pal
Amerikaanse banencijfers verrassen positief, cryptomarkt blijft stabiel
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers zakt onder $63.000 na opmerkingen van Fed-voorzitter Powell
Deze 4 cryptomunten worden nu massaal opgekocht door whales
Bitvavo voegt razend populaire nieuwe cryptomunt toe aan zijn platform