Bitcoin Crypto
Bitcoin

Miljardair voorspelt gigantische koersstijgingen Bitcoin

Miljardair en investeringslegende Chamath Palihapitiya zegt dat de cryptomarkt klaar is voor een sterke koersopleving, omdat er een gigantische bak kapitaal staat die op zoek is naar een nieuw thuis. In een nieuwe aflevering van de All-In Podcast deelt de miljardair het macro-economische klimaat, dat volgens hem steeds positiever wordt in de Verenigde Staten.

Zo kijkt hij bijvoorbeeld naar de consumentenprijsindex, die begint te dalen naar het gewenste niveau van 2,0 procent.

Verbetering in het macro-klimaat

Die verbetering van het macro-klimaat is positief voor Bitcoin en de rest van de markt, want die betekent namelijk dat de Amerikaanse centrale bank sneller aan renteverlagingen kan denken.

“We staan er qua inflatie een stuk beter voor. Als je naar de komende zes maanden kijkt, dan lijkt het erop dat de strijd voorbij is. Er zit een bepaalde vertraging in sommige aspecten van de inflatie, voornamelijk de huur voor huizen, waardoor de inflatie straks heel snel kan zakken.

We weten dat de inflatie valt en het tempo daarvan zal alleen maar toenemen”, aldus een optimistische Palihapitiya.

Na de positieve inflatiedata van gisteren voor de consumentenprijsindex, viel ook de Producer Price Index (PPI) een stuk lager uit dan verwacht. Deze kwam binnen op 1,3 procent, terwijl een score van 1,9 procent verwacht werd.

Positief voor Bitcoin

Dat is goed nieuws voor de Bitcoin koers, die we dan ook omhoog zagen springen nadat de nieuwe inflatiedata bekend werd.

Waarom?

Omdat dit een signaal is dat de renteverlagingen van de Amerikaanse centrale bank mogelijk nog eerder kunnen komen. De renteverhogingen die we sinds maart 2022 zagen waren immers bedoeld om de inflatie onder de duim te krijgen.

We moeten niet te vroeg juichen, maar het begint erop te lijken dat de Amerikaanse central bank in ieder geval slaagt in deze missie.

Hopelijk kan begin 2024 de druk van de ketel en kunnen we de eerste renteverlagingen verwachten.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Michaël van de Poppe: “Bitcoin koers kan snel nieuwe all-time high bereiken”
BlackRock: ‘Bitcoin is een unieke diversificator voor portfolio’s’
Bitcoin koers ontploft na renteverlaging, wat verwachten experts nu?
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins