Bitcoin, BTC
Bitcoin

Miljardenfonds voorspelt Bitcoin koers van $80.000

Het jaar 2024 belooft fantastisch te worden voor de Bitcoin koers, want de positieve voorspellingen vliegen ons om de oren. Nadat Bitcoin in 2023 een stijging van 155% mocht opschrijven, is nu het jaar van de Spot Bitcoin ETFs en de volgende halving aangebroken.

AllianceBernstein, een investeringsfonds dat $669 miljard aan kapitaal beheert, gaat mee in het enthousiasme en verwacht in 2024 een nieuwe all-time high voor Bitcoin.

Tweewekelijkse macro-economische nieuwsbrief ontvangen?

Wil jij eenvoudig op de hoogte blijven van alle belangrijke ontwikkelingen in de financiële wereld en meer leren over de economie?

Abonneer je dan gratis op mijn nieuwsbrief De Geldpers.

Je ontvangt iedere maandag een marktupdate met de belangrijkste macro-economische ontwikkelingen voor de bitcoin koers en aandelen. Vervolgens selecteer ik iedere vrijdag de vijf belangrijkste financiële grafieken van dit moment.

Waarom verwacht AllianceBernstein een nieuwe all-time high voor Bitcoin in 2024?

Als eerste kan AllianceBernstein natuurlijk niet om de goedkeuring van de Spot Bitcoin ETFs in de Verenigde Staten heen. De verwachting van de markt is dat we voor 10 januari goedkeuring krijgen en dat onder andere BlackRock, de grootste fondsbeheerder ter wereld, dan zijn intrede doet in de wereld van Bitcoin.

Uiteindelijk verwacht AllianceBernstein in 2024 een Bitcoin koers van $80.000 op de borden te zien, waarmee de digitale munt een nieuwe all-time high zou noteren.

In 2024 verwachten Gautam Chhugani en Mahika Sapra van AllianceBernstein een totale instroom van $15 miljard in de Spot Bitcoin ETFs. Rond het jaar 2028 verwachten zij dat 10% van alle Bitcoin worden vastgehouden via Spot ETFs.

“We verwachten dat 2024 een doorbraakjaar wordt voor Bitcoin. De kapitaalinstroom naar Bitcoin ETFs kan geleidelijk verlopen, maar de aanvragers zullen hard vechten om een voorsprong te krijgen in deze markt; wat uiteindelijk tot een sneeuwbaleffect zal leiden”, aldus de analisten van AllianceBernstein.

Steeds meer partijen uit de traditionele financiële wereld beginnen hun mening over Bitcoin bij te stellen en dat is op zichzelf al gigantisch bullish.

Maar zijn er ook gevaren voor Bitcoin in 2024?

Op het moment van schrijven lijkt iedereen positief en op zichzelf vormt dat al een gevaar voor de Bitcoin koers. Als iedereen stijgingen verwacht en zich op dit moment al heeft ingekocht, dan kan het zomaar zijn dat er niet voldoende kapitaal meer is om de koers verder op te drijven.

In mijn optiek zal het succes van Bitcoin echter grotendeels afhangen van de Amerikaanse economie en meer in het bijzonder de Amerikaanse consument.

Die speelde in 2023 een belangrijke rol bij het in leven houden van de Amerikaanse economie. Tijdens de pandemie raakten de spaarpotten van de Amerikaanse consument overvol en dat heeft de economie geholpen om de agressieve renteverhogingen van de centrale bank te overleven.

Nu begint die spaarpot echter te slinken.

Het zou daarom zomaar kunnen dat we dit jaar een meer lastige periode tegemoet gaan.

Zo waarschuwt de Leading Economic Index (LEI) van The Conference Board nog altijd voor een Amerikaanse recessie. In theorie kan dat nog roet in het eten gooien voor Bitcoin in 2024.

Gratis financiële nieuwsbrief ontvangen?

Wil jij eenvoudig op de hoogte blijven van alle belangrijke ontwikkelingen in de financiële wereld en meer leren over de economie?

Abonneer je dan gratis op mijn nieuwsbrief De Geldpers.

Elke maandag en vrijdag krijg jij alles wat je moet weten over de financiële markten rechtstreeks in jouw mailbox.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?