Blackrock
Bitcoin

Millennium Management investeerde $2 miljard in Bitcoin ETFs

Het internationale hedgefonds Millennium Management bezit voor bijna 2 miljard dollar aandelen in de Spot Bitcoin ETFs. Die kocht het allemaal in het eerste kwartaal van 2024. Millennium hield een totaal van 1,94 miljoen dollar aan over vijf verschillende Spot Bitcoin ETFs.

Welke ETFs kocht Millennium?

Millennium Management kocht aandelen in de ARK 21Shares Bitcoin ETF (ARKB), Bitwise Bitcoin ETF (BITB), Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), iShares Bitcoin Trust (IBIT) en de Fidelity Wise Origin Bitcoin ETF (FBTC).

De grootste investering ging uiteraard naar het fonds van BlackRock. Daar kocht Millennium voor 844 miljoen dollar aandelen van. Fidelity zat daar kort achter met 806 miljoen dollar aan FBTC aandelen.

Eric Balchunas noemt Millennium Management “de koning” van de Bitcoin ETF investeerders.

Waarom zijn zij de koning? Omdat zij 200x zoveel aandelen aanhouden als de gemiddelde investeerders in de top 500.

Verder is de meerderheid (ongeveer 60%) van de nieuwe Spot Bitcoin ETF kopers een financieel adviesbureau, terwijl ongeveer 25% hedgefondsen zijn.

Bullish over de toekomst van Bitcoin

Matt Hougan van Bitwise zegt dat deze onthullingen over wie er in de Spot Bitcoin ETFs investeerden hem “bullish” maken over de toekomst van Bitcoin.

In een memo van 13 mei aan investeerders, schreef Hougan dat de kwartaalcijfers belangrijke details onthullen over wie de Spot Bitcoin ETFs nu echt kopen. De grote institutionele interesse is volgens Hougan een goed signaal voor de toekomst van Bitcoin.

“Het grote nieuws is dat veel professionele investeerders Bitcoin ETFs bezitten”, zo schreef Hougan.

Nu komt daar dus het grote Millennium Management bij met een investering van bijna 2 miljard dollar in Bitcoin. De Bitcoin koers lijkt er ook eindelijk weer een beetje zin in te hebben. Die staat namelijk weer op 65.800 dollar.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers doorbreekt na 38 dagen opnieuw de grens van $71.000
Analist: Parabolische fase Bitcoin staat op het punt van beginnen
Bitcoin ETFs halen voor 6e dag op rij honderden miljoenen binnen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten