Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

Ministerie Kazachen zet illegale crypto-mining-activiteiten stop

Het Kazachse ministerie van Energie heeft officieel aangekondigd dat er 13 illegale cryptocurrency-mining gerelateerde activiteiten ontdekt zijn. Al deze operaties zijn naar verluidt beëindigd.


Aanzienlijk Stroomverbruik

Hiermee werd er door de regering hun inspanningen om de Bitcoin (BTC)-miningsector te reguleren verder opgevoerd. Deze sector is in de afgelopen jaren sterk in populariteit gestegen.

Volgens de verklaring die door het ministerie online gezet is, verbruikte de crypto-miners een aanzienlijke hoeveelheid aan stroom, namelijk meer dan 200 megawatt. Volgens de regering van Kazachstan zullen de geleverde inspanningen hierbij niet stoppen. Ze zullen door blijven zoeken naar dergelijke miners, om deze los te koppelen van het stroomnet.

Dit stroomverbruik is na het mining-verbod in China erg hard toegenomen. Kazachstan is naar verluidt de thuisbasis van ruim 18% van de wereldwijde Bitcoin hash-rate, vanaf augustus 2021. Alleen in de Verenigde Staten (VS) is dit percentage momenteel hoger. Waar nu 18% van de wereldwijde BTC-hash-rate in Kazachstan verwekt wordt, was dit voor het Chinese mining-verbod ‘slechts’ 8%.


Wil jij Bitcoin verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Onderzoek naar crypto-mining

Het stroomnet van Kazachstan lijkt hier nu echter grote last van te ondervinden, ten minste in sommige gebieden. Het zou door de recente ontwikkelingen kunnen voorkomen dat er een verlies in BTC hash-rate gaat plaatsvinden. Dit is echter momenteel nog speculatie.

Momenteel wordt crypto-mining door een bevel van de Kazachse president onderzocht. De vice-minister van Financiën van Kazachstan heeft vervolgens een prijsverhoging voor crypto-miners voorgesteld. Alhoewel de president van het land niet tegen miners is, moeten er wel speciale vergunningen verkregen worden om te mogen opereren in het land. Ook de stroomprijzen voor dergelijke bedrijven lijken op een ander niveau te zitten dan ‘reguliere’ bedrijven. Tevens moeten ook crypto-bedrijven in het land gewoon belasting betalen.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten