ripple, xrp, donker
Ripple

Moet je Ripple (XRP) kopen nu het nog onder de $1 staat?

Het was een bewogen week voor de cryptomarkt, aangezien de langdurige rechtszaak van de Securities and Exchange Commission (SEC) tegen Ripple tot een conclusie kwam. De XRP koers maakte een enorme sprong na het positieve juridische nieuws.

De prijs van XRP schoot in minder dan vier uur tijd met bijna 100% omhoog naar een hoogtepunt van $0,93, waarna het iets terugzakte van deze piek. XRP wordt momenteel verhandeld rond de $0,75.

In het licht van de recente juridische uitspraak doemt de vraag op: Heeft Ripple al zijn marktpotentieel benut of is het nog steeds de moeite waard om XRP-tokens te kopen terwijl de prijs nog onder de $1 ligt?

Hoe verliep de rechtszaak van de SEC tegen Ripple Labs?

Rechter Analisa Torres heeft een belangrijke uitspraak gedaan in de rechtszaak tussen Ripple en de SEC, met positieve gevolgen voor Ripple en de XRP-token. Volgens de uitspraak kan de XRP-token in de meeste gevallen niet worden beschouwd als een effect, wat een belangrijke overwinning betekent voor Ripple op 3 van de 4 belangrijkste punten in de zaak.

Deze uitspraak heeft aanzienlijke gevolgen voor de toekomst van Ripple en de XRP-token, aangezien het de juridische status en regelgevende behandeling ervan positief beïnvloedt. Direct na de uitspraak van de rechter hebben grote Amerikaanse cryptobeurzen zoals Coinbase en Bitstamp de handel in de XRP-token weer gestart. Dit betekent dat er geen schaduw meer ligt over Ripple en zijn XRP-token, wat zeer positieve gevolgen kan hebben voor het bedrijf en de token.

XRP heeft een Enorme potentie

In het licht van deze recente ontwikkelingen kan Ripple als een aantrekkelijke investeringsmogelijkheid worden beschouwd, vooral omdat de waarde van de XRP-token momenteel nog onder de $1 ligt. Met de heropening van Amerikaanse cryptobeurzen voor de handel in XRP en de aanhoudende vraag op internationale markten, lijken de prijsvooruitzichten van Ripple veelbelovend.

Newsbit heeft vlak voor de positieve uitspraak een analyse uitgevoerd om te onderzoeken wat de waarde van 1 XRP-token zou kunnen zijn geweest als de SEC geen rechtszaak tegen Ripple had aangespannen.

In dit onderzoek heeft Newsbit gekeken naar vergelijkbare cryptomunten en hun prijsgroei om een realistische schatting te maken. Uit de analyse kwam naar voren dat een prijs van $2,10 per XRP-token mogelijk zou zijn geweest als Ripple niet betrokken was geweest bij een juridisch geschil met de SEC.

Hoewel dit natuurlijk een hypothetische situatie is, toont het wel aan dat er aanzienlijk potentieel is voor een prijsstijging van de XRP-token.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

Analist voorziet pas over vijf jaar weer een nieuwe piek voor XRP
Deze Drie XRP-Indicatoren Signalen Verdere Koersdaling
BitBoy heeft mogelijk $80 miljoen aan XRP, maar vraagt toch om donaties
Meer nieuws

Meest gelezen

XRP-gemeenschap reageert massaal op tweet van Elon Musk
Zoveel geld zou je nu hebben als je in januari 2018 voor 1000 euro aan Ripple (XRP) had gekocht
XRP-advocaat gaat ‘grote aankondiging’ doen