Ripple, xrp
Ripple

Mogelijk einde aan Ripple rechtszaak in juli: Advocaat legt uit

Advocaat Jeremy Hogan verwacht dat de juridische confrontatie tussen Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) in juli zal worden beslecht. Hogan heeft recentelijk zijn inzichten over deze zaak op Twitter gedeeld.

Verwachte uitspraak in rechtszaak komt in juli

Hogan heeft recentelijk zijn inzichten over deze zaak op Twitter gedeeld. Uit zijn analyse bleek dat rechter Torres in een patroon van ongeveer negen weken belangrijke uitspraken doet. Belangrijke beslissingen vielen op data zoals 29 september, 19 december, 6 maart en 16 mei, met een aankomende beslissing die zich richt op een kort geding.

Met dit patroon in gedachten, suggereert Hogan dat de volgende cruciale beslissing waarschijnlijk tegen medio juli zal vallen. Hij benadrukte echter dat dit geen definitieve voorspelling is, maar veeleer een observatie van een bestaande trend.

Ripple is optimistisch

De prognose van Hogan volgt op de uiting van optimisme door Ripple CEO Brad Garlinghouse over een naderende gerechtelijke beslissing. In een recent gesprek lichtte Garlinghouse toe dat hij sterk geloofde in een rechterlijke uitspraak binnen dit kalenderjaar, en benadrukte dat deze eerder in weken dan maanden zou kunnen komen.

Garlinghouse gaf aan dat een rechter onlangs een poging van de SEC heeft afgewezen om wat informatie van een toespraak van ex-SEC-medewerker Bill Hinman te verbergen. Door deze beslissing komen notities en emails over de toespraak beschikbaar voor het publiek, waarschijnlijk rond 13 juni. Garlinghouse ziet dit als een grote overwinning voor openheid. De CEO liet ook weten dat hij zich zorgen maakt omdat de SEC politiek belangrijker lijkt te vinden dan goed beleid. Hierdoor gaan bedrijven en ondernemers eerder naar het buitenland.

Ondanks de uitdagingen blijft Ripple standvastig en optimistisch en dat is goed nieuws voor investeerders. Een positieve uitspraak van de rechter zou namelijk een aanzienlijke boost kunnen geven aan de koers van de XRP token.

Ripple nieuws

Kan Ripple (XRP) spoedig 1 dollar worden?
Mogelijke schikking in Ripple vs. SEC rechtszaak verwacht op 25 Juli
Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli
Meer nieuws

Meest gelezen

Elon Musk: Amerika gaat failliet
Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli
Tom Lee: Bitcoin koers gaat vanaf hier met 1.100% stijgen