Ripple Nieuws

Ripple behaalt belangrijke zege in Rechtszaak

Op 16 mei heeft Analisa Torres, districtsrechter van de Verenigde Staten, een besluit genomen dat wordt gezien als een overwinning voor Ripple.

De Amerikaanse SEC had een verzoek ingediend om de interne beraadslagingen te verzegelen na een toespraak van de voormalige directeur, William Hinman, maar dit verzoek is door Torres afgewezen. Dit wordt beschouwd als een triomf voor de Ripple– en cryptogemeenschap.

Het oordeel van rechter Torres

In zijn toespraak uit juni 2018 beweerde de toenmalige directeur van de financiële divisie van de Securities and Exchange Commission dat Ether, de token van de Ethereum-blockchain, niet als een effect beschouwd wordt.

De SEC diende op 22 december een motie in met het doel om de interne e-mails, tekstberichten en expertverslagen die de toespraak van Hinman volgden, geheim te houden. Zij voerde aan dat haar missie belangrijker was dan het ‘publieke recht’ om toegang te hebben tot documenten die ‘niet relevant’ waren voor de rechtszaak van de rechtbank, onder andere argumenten.

Echter, volgens rechter Analisa Torres, worden de documenten beschouwd als “gerechtelijke stukken”, waarvoor er een sterk vermoeden bestaat dat ze toegankelijk moeten zijn voor het publiek. Hieronder zie je de beslissing van de rechter:

Ze voegde eraan toe dat de documenten gerelateerd aan de toespraak van Hinman “redelijkerwijs de potentie hebben om de beslissing van het hof over een motie te beïnvloeden”.

Brad Garlinghouse is blij met de uitspraak van de rechter.

XRP prijs reageert positief

Ondanks dat de rechtbank heeft bepaald dat de documenten met betrekking tot Hinman’s toespraak openbaar zullen zijn, heeft ze ook twee bijkomende verzoeken van de SEC goedgekeurd. Deze vroegen om de namen en identificerende informatie van SEC-experts en XRP-investeerders, evenals persoonlijke en financiële gegevens van de beklaagden, te redigeren.

Niettemin werd de uitspraak van de rechter positief ontvangen door XRP-investeerders. Voor Ripple vormen de Hinman-documenten een belangrijk bewijs in hun aanhoudende juridische strijd met de SEC, die beweert dat de verkoop van Ripple’s XRP in strijd was met de Amerikaanse effectenwetgeving.

Het nieuws resulteerde in een aanzienlijke prijsverhoging van de XRP-token. De waarde ervan steeg de afgelopen 24 uur met 5,2 procent. Momenteel wordt het verhandeld voor $0,446.

Ripple nieuws

Google Bard voorspelt wie de rechtszaak van Ripple gaat winnen
XRP koers op Cruciaal punt: Doorbraak of Consolidatie
Hinman-documenten: Dit is waarom 13 juni Cruciaal wordt voor Ripple
Meer nieuws

Meest gelezen

AI-chatbot Bing voorspelt SHIB prijs voor juni
Concurrent van Ethereum stijgt 50 procent door AI-samenwerking
XRP stijgt boven $0,50: Redenen voor de stijging en belangrijke Datum in het verschiet